Прекъсването на електроснабдяването за пореден път заплашва с възникване на

...
Прекъсването на електроснабдяването за пореден път заплашва с възникване на
Коментари Харесай

Притеснително! Опасност от извънредна ситуация в АЕЦ Запорожие

Прекъсването на електроснабдяването " за следващ път заплашва с пораждане на изключителна обстановка ", обявиха от Енергоатом. Както показват от компанията, сега най-голямата атомна електроцентрала в Европа е обвързвана с украинската енергийна система единствено посредством електропровода " Днепропетровска ", който беше възобновен след най-голямата съветска офанзива против украинската енергийна система в нощта на 22 март.

В случай на изключването му Запорожската АЕЦ е изправена пред ново цялостно спиране на електрозахранването - обстановка, която заплашва безвредното предпазване на нуклеарното гориво в реакторите и басейните за предпазване, осведоми dw.com.

 

Междувременно съветската държавна корпорация " Росатом ", която де факто управлява АЕЦ " Запорожие ", съобщи, че аргументите за спирането на електропровода се " обясняват " и че оборудването в " Запорожката  АЕЦ " се държи " под непоколебим надзор на стандартите за радиационна сигурност ".

 

Нарушени са всички стандарти за сигурност

 

В началото на март ръководителят на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси съобщи, че шест от седемте протокола на МААЕ за нуклеарна и физическа сигурност са били изцяло или отчасти нарушени в следената от съветските военни Запорожска атомна електроцентрала.

На 7 март Управителният съвет на МААЕ одобри резолюция, в която се упорства за незабавно евакуиране на съветския боен и различен личен състав от Запорожската атомна електроцентрала и незабавното ѝ връщане под цялостния надзор на способените украински управляващи. Кремъл отхвърли апела на МААЕ, като го назова " посягане върху суверенитета и териториалната целокупност на Русия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР