Прекъсване работата на Народното събрание днес беше заради гласуването на

...
Прекъсване работата на Народното събрание днес беше заради гласуването на
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: Върнахме мандата, защото не искаме власт на всяка цена

Прекъсване работата на Народното събрание през днешния ден беше поради гласуването на промени за преизчисляване на пенсиите в Кодекса за обществено обезпечаване, препоръчани от Българска социалистическа партия, което мина на първо четене и би трябвало да мине на второ четене, защото не е имало поръчки за промени сред двете четения,

Това изясни в " Още от деня " заместник-председателят на партията Ирена Анастасова.

" Против второ четене бяха всички, с изключение на Българска социалистическа партия и " Изправи се! Мутри вън! " Всички останали - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН " не гласоподаваха, те направиха абсурда ", съобщи Анастасова.

Според нея на първо четене те са дали своят вот лицемерно с ясното схващане, че този парламент има един ден живот - петък, и няма по какъв начин този закон да мине на второ четене.

" Българска социалистическа партия е внесла 6 законопроекта, които внася с началото на всяко Народно заседание и на всяка парламентарна сесия - това са наши закони, които ние поредно отстояваме ", безапелационна беше Ирена Анастасова.

И акцентира, че нито една парламентарна група, като се изключи Мая Манолова, не е внесла нито един обществен законопроект за разглеждане.

Мандата са върнали, тъй като не желаят властта непременно. Всички парламентарни групи са декларирали, че няма да ги поддържат, " по какъв начин в тази обстановка да създадем кабинет ", попита заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

" Ние считаме, че колкото по-бързо върнем мандата, толкоз по-бързо ще има образувано служебно държавно управление и президентът Радев ще дефинира служебното държавно управление с вярата в действителност да се реализира проверка на настоящето ръководство ", акцентира Ирена Анастасова.

И съобщи, че не знае кои ще са имената в служебния кабинет.

Ирена Анастасова беше безапелационна, че признатите промени в Изборния кодекс ще подсигуряват честността на вота.

" Единствено се тормозим за доставката на машини в секциите в чужбина, само че се надявам и там да се оправи Централната изборна комисия ", сподели Анастасова.

Тя разясни, че от срещата с президента е схванала, че в един и същи ден ще има служебно държавно управление и ЦИК.

Какво още сподели Ирена Анастасова - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР