Прекарваме голяма част от деня си с поглед, вперен в

...
Прекарваме голяма част от деня си с поглед, вперен в
Коментари Харесай

Състарява ли ни синята светлина

Прекарваме огромна част от деня си с взор, вторачен в някой екран - я на телефона, я на таблета, или пък на преносимия компютър. Независимо дали използваме единствено едно, или няколко устройства, чиито екрани излъчват синя светлина, ние си вредим всекидневно.

А вредата надалеч не се лимитира до главоболие и неспособност да заспим вечер след дълго скролване в обществените мрежи. Според ново проучване на учените от Орегонския университет, постоянното излагане на синя светлина съкратява продължителността на живота ни .

Новините стават още по-лоши, когато прибавим и значимата детайлност, че включително се включва и синята светлина, която не доближава директно очите ни . Така че даже сътрудникът ни да прекарва часове на преносимия компютър покрай нас, ние също сме пострадали.
 Снимка 449723

Учените са открили, че сините светлинни лъчи, които се създават от светодиоди, повреждат освен ретината на очите, само че и клетките в мозъка . Това се потвърждава от опит с мухи.

Излагането на синя LED светлина по 12 часа дневно понижава доста съществуването им, спрямо тези, които живеят при 12 часа слънчева светлина и 12 часа мрак . Някои от тези мухи нямат очи, което кара учените да считат, че не е нужно синята светлина да е непосредствено пред нас, с цел да ни вреди, написа Science Daily.

Светлината, предавана от екраните, оказва въздействие и на ориентацията, на вестибуларния уред и на някои защитни гени, свързани с метода, по който отговаряме на напрежението да вземем за пример.
 Снимка 449722

Това проучване е и следващото доказателство какъв брой е значим естественият цикъл и естествената светлина за естественото действие на организма. Редуването на слънце с мрак е от значително значение за съня и имунитета, а прекарването на часове наред изкуствено осветяване също оказва своята щета.
 Илон Мъск, смарт телефоните на милиардера и за какво ги унищожава
Защо Илон Мъск унищожава телефоните си

Крайни ограничения

И за край е значимо да знаем, че мухите, чието държание учените изследват, избират да бягат от синята светлина, в случай че имат сходен вид. Въпросът е какво вършим ние, с цел да понижим отрицателния й резултат...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР