Прекаленото вглеждане в себе си може да е стъпка към

...
Прекаленото вглеждане в себе си може да е стъпка към
Коментари Харесай

11 въпроса, които всеки трябва да си зададе

Прекаленото вглеждане в себе си може да е стъпка към нарцисизма, само че доста хора попадат в другата прекаленост – не помнят да насочат взор във вътрешността. Както споделя Сократ, „ Животът, който не е проучен, не си заслужава да живее “. Ето няколко въпрос, които множеството хора в някакъв миг са си задавали, само че си коства да преразгледат.

Кога съм бил/а най-щастлив/а? За да помогнете на паметта си, може да опитате да наблюдавате живота си хронологично или съгласно другите действия: работа, учебно заведение, почивки, занимания, връзки.

Какво би трябвало да върша повече? Не сте сигурни? Помислете за скорошните или по-ранни достижение, в които сте били освен удовлетворени от резултата, само че сте се насладили на самия развой.

Какво би трябвало да върша по-малко? Може да откриете нещо, като изброите неуспехите си и потърсите общи тематики измежду тях.

Какво би трябвало да върша друго? Помислете за вашите действия във и отвън работата, които са значими и/или се постанова да вършиме постоянно. Щяхте ли да бъдете по-ефективни или по-щастливи, в случай че правехте някое от тях по друг метод? Ако е по този начин, кое?

Къде съм най-ефективен/а? На работното място някои хора са по-ефективни, когато работят сами, други в обществена среда, едни вкъщи, други – в офис. Извън работното място, работите ли най-ефективно, когато сте си вкъщи, в дома на другар, по време на урок, в заведение?

Защо множеството хора реагират по отношение на мен по избран метод? Човек може непрекъснато да провокира реакции, които са топли, студени, безразлични или изцяло враждебни. А вие? Имате ли визия за какво? Ако не сте сигурни, попитайте доверени хора, които могат да ви дадат откровена противоположна връзка.

Какво би направил мъдрецът в мен в тази обстановка? Навсякъде можем да се държим като най-хубавото или като най-лошото си аз. Този въпрос оказва помощ да извикате най-хубавото във вас.

Източник: PsychologyToday
На кого бих желал да наподобявам? Някои хора се въодушевяват от ролеви модели. Има ли човек, на който бихте подражавали при оправянето с съответен проблем? А като цяло?

Какво желая да направя през днешния ден? Опитайте вечер преди лягане, да си създадете график за идващия ден.

Помага ли ми анализирането на това или това неприятно прекарване? Понякога има смисъл да осмислим неприятното държание на нашите родители, сътрудник, другари или шефове към нас. Но в множеството случаи разглеждането за следващ път на сходни прекарвания вреди. Какво ще кажете във вашата обстановка?

Какво има значение, какво в действителност има значение за мен? За някои хора всичко се свежда до фамилията. За други работата заема централно място. Трети слагат креативната себеизява на първо място. Как е във вашия случай?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР