Преживял съм много и всеки път си казвам, че това

...
Преживял съм много и всеки път си казвам, че това
Коментари Харесай

Георги Първанов: Не бих подценил Жан Виденов

" Преживял съм доста и всякога си споделям, че това е невиждана борба. През 1996 година на " Позитано " летяха павета, всеки миг се очакваше да нахлуят протестърите, надали не да възпламенят постройката. Тогава като че ли беше ясна барикадата. Ние бяхме от едната страна, от другата - Костов и компания. Сега барикадата е на всички места, в този момент е всеки против всеки, и то по допустимо най-тежкия метод. Конфронтацията е хранителната среда на некадърните политици. Паветата през 1996 година бяха същински, в този момент са павета думи, павета компромати ".

Така разяснява обстановката в страната Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 година по Нова телевизия. Според него силово решение няма да има. Апелът му към тези, от които в този момент зависи изходът от изборите и съставянето на държавно управление, е да стартират да преодоляват несъгласията. Нека да си водят дебатите по основните въпроси, само че да имат цели, по които да се договорят.

В политиката няма по какъв начин да постигнеш цялостен реванш, в един миг нещата се обръщат против теб и всичко стартира от начало, сподели Георги Първанов. Смисълът на предизборната акция е разграничението, смисълът след изборите за коалиция е да забележим къде са допирните точки.

На въпроса дали има лидерски проблем в Българска социалистическа партия, Първанов отговори: Преди малко споделих, че не трябва да бъдем остри в полемиката със сродни леви обединения, още по-малко ще чуете от мен крива дума по отношение на партия от самата коалиция, изключително що се отнася до Българска социалистическа партия.

Бившият държавен глава разяснява и партията, в която неотдавна влиза експремиерът Жан Виденов: " Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно задоволително, повече хора щяха да си спомнят, само че може би това е част от тактиката на групировката. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е прекомерно малко, с цел да могат те да съберат задоволителен брой гласове, с цел да влязат в Народното събрание и да играят решаваща роля, само че може би мислят в вероятност. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР