Преждевременното оттегляне на папите не трябва да се превръща в

...
Преждевременното оттегляне на папите не трябва да се превръща в
Коментари Харесай

Папа Франциск каза пред африкански йезуити, че оттеглянето му не стои на дневен ред

Преждевременното отдръпване на папите не би трябвало " да се трансформира в мода " в Римокатолическата черква, а би трябвало да става единствено при изключителни условия, сподели папа Франциск, представен от Ройтерс.

Той е декларирал това на среща с африкански йезуити по време на неотдавнашното си посещаване в Демократична република Конго. Това е смяна в позицията му по отношение на предходни негови изявления, че по-голямата дълготрайност на живота и подобренията в медицината биха могли да трансфорат отдръпналите се папи в институция в Църквата, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец Франциск повтори своите мнения, които направи за испански вестник през декември, че няколко месеца откакто е бил определен за папа през 2013 година, е предал на представител на Ватикана писмо с оставката си, ако един ден изпадне в безсъзнание или стане некадърен да взема решения.

" Това обаче не значи, че папите, подаващи оставка, би трябвало да се трансформират, да кажем, в мода или в нещо обикновено ", декларирал Франциск на африканските йезуити.

" Смятам, че понтификатът би трябвало да бъде до живот. Не виждам причина за какво да не бъде така… Историческата традиция е значима. Ако вместо това слушаме злословия, значи ще би трябвало да сменяме папите на всеки 6 месеца ", съобщи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР