Преизбраният на поста кмет на Несебър Николай Димитров и двама

...
Преизбраният на поста кмет на Несебър Николай Димитров и двама
Коментари Харесай

Съдът остави несебърския кмет в ареста


Преизбраният на поста кмет на Несебър Николай Димитров и двама от четиримата задържани с него общински съветници остават под стража, реши довечера Апелативният профилиран съд. Те са упрекнати в присъединяване в незаконна група за пазаруване на гласове, осведоми bTV.

Според ръководещия състава ръководител на съда Георги Ушев има данни за евентуална съпричастност на Димитров, Георги Георгиев и Петър Тодоров към закононарушението против политическите права на жителите.

„ Протоколи от претърсването и изземването на пари не са показани на този правосъден състав”, сподели арбитър Ушев, като посочи, че не е открито за какъв брой тъкмо гласа става дума.

Този съд за потребностите на това произвеждане не може да се занимава с данните, че главният очевидец на прокуратурата Балинов сега е следствен, а против него има и формирано досъдебно произвеждане. Този състав счита, че пазаруването на всеки един глас е закононарушение, и даже да става въпрос за 400 гласа, това надвишава обособеното закононарушение и може да става въпрос за ОПГ и е подсъдно на профилиран съд, изясни арбитър Ушев.

Димитров беше определен още на първи тур с огромна преднина и в този момент може да се наложи да се закълне като кмет в ареста. „ Обществената поддръжка, която е получил кметът, не може да е индулгенция за липса на разследване”, безапелационен беше Ушев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР