Прехвърлянето на реконструкцията на бул. Хаджи Димитър от северната му

...
Прехвърлянето на реконструкцията на бул. Хаджи Димитър от северната му
Коментари Харесай

КАТ не позволиха да се прехвърли строителството на бул. „Хаджи Димитър” без тротоари

Прехвърлянето на реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър ” от северната му страна не бе разрешено от междуведомствена комисия сред Община Пловдив и КАТ. Въпреки че от през вчерашния ден придвижването по булеварда трябваше да стане в двете посоки в асфалтираното южно платно, а северното да се затвори, това се отсрочва поради липса тук-там за пешеходците.
Прочетете още
Както TrafficNews писа хората в регион възразиха против прехвърлянето на придвижването, защото пешеходците нямаше от кое място да минават. Наши читатели ни изпратиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин майки с колички и възрастни хора вървят по асфалтираната част, а около тях минават коли. По време на комисията от КАТ са възразили против организацията на придвижването без да има естествени условия за пешеходците.

„ Нямаше по какъв начин да прехвърлим придвижването без тротоари. До петък компанията би трябвало да вземе ограничения и да направи условия за пешеходци, както и да се оправят местата към спирките и местата за секване ”, изясни шефът на ОКТ Георги Стоилов и добави,  че по-късно ще се вземе решението за прехвърлянето на ремонта.

Също по този начин жителите в региона обмислят и да създадат подписка с искане за повдигнати пешеходни пътеки или легнали служители на реда. Причината е, че по новоасфалтираната част от булеварда към този момент фучат коли с висока скорост.

„ Отсечката е права и основава причина за висока скорост. Там планът включва светофарна уредба, само че ще обърнем внимание на този сигнал, с цел да вземем решение ”, сподели Стоилов.

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР