Преходът тече вече три десетилетия, съпътстван от... непрекъснати процедури. Примерите

...
Преходът тече вече три десетилетия, съпътстван от... непрекъснати процедури. Примерите
Коментари Харесай

Свинщини в годината на прасето

Преходът тече към този момент три десетилетия, придружен от... непрекъснати процедури. Примерите са знакови. След европейски началници и водачи със съмнителна полова ориентировка отпред на Еврокомисията застана майка на седем деца... Има късмет и демографските старания да се трансформират. Но за унищожаване на другите скорости в Европа е рано да мечтаем, на храните и стоките втора ръка - също. За самочувствието, че сме българи измежду евроатлантическите полезности, по кое време ще стане въпрос?!

В процедурите се намесиха непрекъснати оставки. У нас някои останаха при асансьорите си, терасите си и жилищата си и напуснаха високите и най-често незаслужени парламентарни длъжности, постове на заместник-министри, министри, кресла в ДАНС, Национална агенция за приходите и прочие

Използваха отново процедури, с цел да заговорят още веднъж за незаконното време до 1989 година, в което нито имаше птичи грип, ни луда крава, нито африканска чума, а за евтаназия не бяхме и чували...

Външният дълг тогава не беше 34 милиарда лв. (Нали помните по какъв начин Димитър Езекиев пръв проговори за дълга ни?). Изтребителите не бяха осем, не бяха безусловно американски и не костваха над два милиарда и двеста милиона, предплатени в очакване да ги имаме след 2024 година, когато ще обучим и 12 водачи за тях!

За линия на беднотия никой не говореше. Днес е бедна фантазията ви за разликата в приходите на популацията. Някога се дразнехме, че е три пъти. Сега е осем пъти. Днес непрекъснато се зареждаме с нови образци за това, че над два милиона българи са под линията на бедността, а други натрупат спестявания в офшорки, в наши и непознати банки и алчността им е безкрайна и ненаказуема.

Престъпността и измамите - парламентарни и телефонни - тогава не бяха на мода. Нищо, че в случай че в този момент питате тридесетгодишните жители на страната, ще ви обсипят с образци за комунистически извращения, далавери и съмнение към интервала сред 1944 и 1989 година На това учат днешните учебници, това към този момент преподават учителите. Такова е днешното ни общество - в процедура на давност да вземем за пример за стиха на Вапцаров " Но в бурята ще бъдем отново със тебе, народе мой, тъй като те обичахме ". Това един терорист го е споделил, нали знаете, по тази причина да перифразираме: " А в Прехода ще бъдем отново със тебе, народе мой, тъй като те отричахме! "

Пак през незаконното време даже " патриоти " не се наричахме, а през днешния ден лъсна процедурата по изпъждане на едни " патриоти " от други " патриоти " и стана ясно, че те не са нито обединени, нито патриоти... Перманентно текат процедурни рундове сред Сидеров и Каракачанов, сред Симеонов и Сидеров. И процедурното представление продължава.

Личните ни данни по това време не ставаха обществени като след днешните процедурни старания на хакерите. Не ни крадяха жилищата с подправени процедури. А кой можеше и да си намерения, че ще има 100 хиляди лв. за гаранция за свободата си!?

Сега, в случай че тръгне процедура за изясняване на интелектуалните данни на ръководещите, незабавно ще бъде прекъсната заради липса на доказателства... А какъв брой мозък е необходим на един политик, с цел да носи прякор Мозъка?

Имаше процедури за мандатността измежду ръководещите и в Народното събрание. Нещо трансформирало ли се е? От ветерани и доайени в политиката още веднъж мирише на застой и плесен...

И докога ще спорим какъв брой членове на Българска комунистическа партия има в политическа партия ГЕРБ? Докога, като ситуацията е същото и при патриотите, при Съюз на демократичните сили и ДСБ, при Национална движение „Симеон Втори", при Движение за права и свободи, при всички останали български партии и обединения.

Най-новата процедура е всички да запеем новата ария на " Ку-Ку бенд " " Едно ми е такова "... Защото Шоуто свърши, само че простотията остава в годината на свинята. Уж беше година на прасето, пък стана на година на чумата. Само свинщините ни при всички демократични процедури не ги лови нито африканската, нито балканската чума...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР