Преговорите за сформиране на преходен съвет, който да управлява Хаити,

...
Преговорите за сформиране на преходен съвет, който да управлява Хаити,
Коментари Харесай

Преговорите за преходния съвет в Хаити напредват на фона на гангстерско насилие

Преговорите за съставяне на временен съвет, който да ръководи Хаити, напреднаха в сряда, защото Съединените щати транспортираха повече жители на безвредно място от груповото принуждение, което хвърли обеднялата страна в безпорядък.

Хаити беше разтресен от вълна на вълнения от февруари, когато въоръжени групи нахлуха в затвор, освобождавайки хиляди пандизчии, до момента в който упорстваха министър председателят Ариел Хенри да подаде оставка.

Миналата седмица Хенри се съгласи да се отдръпна и да разреши образуването на краткотрайно държавно управление, само че договарянията вървят постепенно макар натиска от страна на прилежащите карибски страни и Съединените щати.

„ Дискусиите не престават. Сигурен съм, че ще отнеме малко време, само че съгласно всички индикации се развива “, Това сподели посланикът на Гвиана в Организация на обединените нации Каролин Родригес-Биркет.

Източник от държавното управление на Хаити сподели пред Агенция Франс Прес, че имената за съвета към момента не са дадени на премиера Хенри в оставка, защото договарянията сред политическите партии и дру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР