Преговорите за съставяне на бъдещо правителство трябва да се случат

...
Преговорите за съставяне на бъдещо правителство трябва да се случат
Коментари Харесай

Бабикян: Радев да пусне мостове между партиите против модела „Борисов“

Преговорите за сформиране на бъдещо държавно управление би трябвало да се случат в новото Народно заседание под светлината на прожекторите. Президентът би трябвало да спомага за постигането на единодушия и стартирането на мостове сред партиите, които са срещу модела „ Борисов “. Аргументът на „ ИТН “, че правосъдната промяна няма да стане бързо не е мотив.

Това съобщи в изявление за БГНЕС, който е определен за депутат в новото 46 Народно събрание от партията.

Предложеният при започване на предходната седмица и по-късно отдръпнат от Слави Трифонов проектокабинет Бабикян прави оценка като изпреварващ ход, който е имал за цел да даде изясненост за бъдещите дейности на партията победител. В същото време той счита, че де юре не е редно да се показва държавно управление преди конституирането на новоизбрания парламент.

На въпрос дали от „ Изправи се! Мутри вън! “ биха подкрепили, който не е съветван с останалите партии на митинга, Бабикян отговори:

„ Демокрацията значително е процедура. Тук не става въпрос единствено до разискването на състава. Това е второто или третото по-важност. Основното е какви политики и цели се оферират.

В България доста превратно се спекулира, че всеки опит за диалог по тези тематики съставлява рекламация за вдишване на част от властта и незабавно всеки диалог се приравнява на равнището на депутатското кюфте, което е извънредно обикновено и неуместно “, безапелационен е той.

Относно диалозите на Мая Манолова и Христо Иванов от с Има Такъв Народ, Бабикян акцентира, че те са неофициални и нямат тежестта на политически договаряния.

„ Разговори може да водим всеки ден и с вас. Всеки може да води диалози с всеки. Това е обикновено в една народна власт. Но договаряния свързани с това по какъв начин ще се обезпечи болшинство за избран тип политики в България не са водени. Мястото за тях е Народното събрание. Тези договаряния би трябвало да са под светлината на прожекторите. Българските жители и медии би трябвало да са осведомени “, сподели той.

Според него би трябвало да се знае кой каква позиция отстоява, с цел да „ може след това, когато излезе даден резултат от тези договаряния да е явен периметърът на ползи на българските жители, който вероятно бива заложен като план за ръководство “.

Бабикян не е склонен с казаното от Има Такъв Народ по повод правосъдната промяна, която съгласно не може да се случи бързо.

„ Аргументът няма да стане бързо не е мотив за това, че не би трябвало да се започва този развой. Този развой планува смяната на няколко доста тежки закона. Не просто премахването на, а на структурата на прокуратурата и мястото й в правосъдната система “, сподели политикът.

Според него това е доста по-тежък развой, както и премахването на борисовщината в ръководството на страната.
 Арман Бабикян: Трябва да има подобен кабинет Арман Бабикян: Трябва да има подобен кабинет
Във Facebook Арман Бабикян от “Изправи се! Мутри вън! ”, съобщи, че ще поддържа държавно управление, единствено в случай че то е готово да реформир...

„ Въпросът не е единствено в премахването на Борисов. Има толкоз доста работа по този въпрос. Те го назовават чегъртане. Аз също влагам някакъв сходен смисъл, само че става дума за реформиране, за конструиране на страната в някакъв европейски модел, който работи и носи изгоди за хората “, съобщи Бабикян.

Той е безапелационен, че смяната на модела няма да се реши с махането на един човек.

„ Съдебната промяна би трябвало да се започва. Това е черният дроб на българската страна, който пречиства кръвта. Да оставим черния дроб за в миналото? Не имам вяра “, акцентира Бабикян.

Той вижда ролята на президента Румен Радев като медиатор при избягването на рецесия. Още повече, че нещо сходно към този момент се е случвало в историята при неговите прародители.

„ Президентът Радев е на висотата на времето и би употребявал интервала за съвещания задоволително рационално, с цел да се реализира единодушие, да се пуснат мостове сред политическите сили, които упорстват да има смяна на модела Борисов, а не просто на личността. С личността приключихме “, съобщи Бабикян.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР