Преговорите за нов изтребител ще започнат отначало, научи Канал 3.

...
Преговорите за нов изтребител ще започнат отначало, научи Канал 3.
Коментари Харесай

Избираме отначало изтребители за ВСС

Преговорите за нов изтребител ще стартират изначало, научи Канал 3. Това са решили в окончателния си отчет от краткотрайната парламентарна комисия, която трябваше да прегледа процедурата до момента, класирането на " Грипен " и да се произнесе.

Това ще бъде и проекторешението, което се чака да бъде препоръчано на депутатите в пленарната зала за гласоподаване, само че преди този момент комисията ще го разиска на утрешното си съвещание.

Военният министър Красимир Каракачанов разяснява, че не е осведомен с отчета, само че избира да ремонтираме наличните съветски самолети в хангара, вместо да изсипем 5 милиарда лв. за една ескадрила плюс въоръжението й, колкото ще коства, макар че се твърди за 1,5 милиарда

Нека да забележим какво ще реши Народното събрание. Всичко е в ръцете на Народното събрание, разяснява той и съобщи, че не показва обществено мнението си, с цел да не бъде упрекнат в прирастност.

Още преди два месеца Каракачанов е имал среща и е поканил управлението на РСК-МиГ, което идва на следващия ден за договаряния за ремонта на съветските изтребители.

Ремонта ще го вършим в нашите фабрики, откакто работна група от съветска страна направи обзор на бойната авиация и в какво положение е тя. Каракачанов е безапелационен, че медиатори няма да има, а с това е съгласна и съветската страна.

Не съм склонен, че авиацията ни ще бъде приземена, в случай че не стартираме в този момент процедурата за избор на нов изтребител. С 8 или с 16 изтребителя не можем да водим или спечелим война. Взел съм ограничения, посочи министърът пред bTV. Той счита, че сегашните самолети могат да ни правят работа най-малко до 2029-2030.

Аз считам, че това, което би трябвало да създадем и то за доста по-малко пари сега, е да си възстановим опциите на в този момент съществуващите самолети ", сподели министърът и изреди МиГ-29, Су-35 и още няколко типа самолети. " Има задоволително самолети, които стоят на земята, а ние водим разногласия какъв брой милиарда да похарчим ", отсече Каракачанов.

Дали ще започва процедурата след един месец, или след една година е значимо, само че не съдбовно и по тази причина няма смисъл да бързаме ненужно ", загатна той. Военният министър продължава да държи на нов вид военен аероплан, а не подобен втора и трета ръка.

По тематиката за отчета за национална сигурност и оповестената за опасност Русия, Каракачанов изрази запаси и не скри, че ще си ги каже по време на неговото разискване в пленарната зала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР