Преговорите за Брекзит между Великобритания и ЕС остават в задънена

...
Преговорите за Брекзит между Великобритания и ЕС остават в задънена
Коментари Харесай

Преговорите за Брекзит остават в задънена улица

Преговорите за Брекзит сред Англия и Европейски Съюз остават в задънена улица, признаха от Даунинг стрийт 10, ден преди гласуването по договорката на Тереза Мей в Камарата на общините.

Преговорите ще бъдат възобновени през днешния ден в Брюксел след телефонен диалог късно нощес сред Тереза Мей и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Шансовете за одобрение на договорката на премиера в Народното събрание обаче на този стадий наподобяват незначителни.

Политическите наблюдаващи считат, че към момента не е изцяло изключено в последния миг преди утрешното гласоподаване Англия да получи от Европейски Съюз някои от по този начин нужните правни гаранции за къс период на „ защитния механизъм “ за отбягване на твърда ирландска граница, тъй че да бъдат успокоени страховете на евроскептиците за безсрочно оставане в Митническия съюз на Европейски Съюз и те да поддържат договорката. В последна сметка зависи с какво тъкмо ще се завърнат британците от Брюксел.

Mинистърът на околната среда Майкъл Гоув написа в днешния „ Дейли мейл “, че договорката на Мей може и да е компромис, само че тя не би трябвало да бъде отхвърляна единствено поради „ защитния механизъм “.

Но някогашният външен министър Борис Джонсън, който бе дружно с Гоув в акцията за овакантяване на Европейски Съюз написа от своя страна в „ Дейли телеграф “, че няма никакъв късмет да поддържа „ защитния механизъм “ в настоящия му тип.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР