Преговорите за бъдещо коалиционно правителство продължават и днес. Обсъждат се

...
Преговорите за бъдещо коалиционно правителство продължават и днес. Обсъждат се
Коментари Харесай

Преговорите в сектор „Здравеопазване“: Поставиха се акценти за справяне с пандемията

Преговорите за бъдещо съдружно държавно управление не престават и през днешния ден. Обсъждат се тематиките " Земеделие ", " Образование ", " Електронно държавно управление " и " Здравеопазване ".

Преговорите в бранш „ Здравеопазване “ бяха избрани като основни.

Експертите се сплотиха към няколко съществени хрумвания. Сред тях - нуждата от електронно пациентско досие, ограничение на доплащането от страна на пациента, еднакъв достъп до здравна грижа и смяна в модела на финансиране на лечебните заведения.

Всички обрисуваха краткосрочни, средносрочни и дълготрайни цели. При кратксорочните акцентът бе в оправянето с Коронавирус епидемията.

„ Основната задача сега е обезпечаване на оптимални благоприятни условия за повишение на броя на имунизираните. Ясно е че имунизационната политика e тази, която сътвори п-ниската смъртност, по-ниските условия за неотложност в цяла Европа. Тя е тази която ще реши казуса “, сподели Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

„ Незабавна подготовка на профилирани лечебни заведения за Коронавирус във всяка област и в София. Това е огромен проблем, който се вижда, че на процедура голяма част от лечебните заведения няма по какъв начин да действат обикновено поради смесването на потоци и откриването на отделения във всяка една от тях. Това ще даде опция на другите лечебни заведения да работят обикновено, разкривайки Коронавирус зони, без да се лимитира достъпът на жители до здравни грижи “, добави Андрей Чорбанов, Има Такъв Народ.

„ Основните старания са както към индивида, по този начин и към публичното здраве, това го извеждаме от пандемията “, разяснява Александър Симидчиев, Демократична България.

Темите " Образование " и " Електронно държавно управление " ще се разискват до края на дена
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР