Преговорите се водеха публично. Всезнайно беше, че имаше вариант А,

...
Преговорите се водеха публично. Всезнайно беше, че имаше вариант А,
Коментари Харесай

Петър Николов, ГЕРБ-СДС: Правителство има благодарение на двама души-Радев и Гешев

Преговорите се водеха обществено. Всезнайно беше, че имаше вид А, проект А и проект Б. Колегите от Има Такъв Народ и от Българска социалистическа партия направиха типичните за българския политически живот изявления – все едно в никакъв случай не са влизали в сходни диалози. За мен това, което стана, е по-добрият вид, проект А. Той стана вероятен с помощта на двама души – на президента и основния прокурор. С дейностите си те принудиха политически съперници да седнат на една маса и да изгладят разликите между тях, да създадат взаимни отстъпки, тъй че да има държавно управление. Това изясни в изявление за БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

Според Николов властта не е подарена, както се изрази президентът през вчерашния ден. По думите му е имало " изземване на властта от страна на президента, което ставаше все по-опасно ".

" Той си мисли, че властта е в президента. Парламентът може да смъкна едно държавно управление когато и да е. Има механизми да управлява дейностите на министрите безусловно. Властта се върна там, където би трябвало да бъде. (…) Институционалната война не стартира през вчерашния ден, а преди 3 години, когато Румен Радев размаха юмрука си на площада и назова законното държавно управление на България " мутри ". Румен Радев не схваща структурата на властта в България. "

Той изрази мнение, че политическите сили в Народното събрание не би трябвало да се държат към основния прокурор Иван Гешев " като към законен участник в обществения живот ".

" Цялата каскада от претенции на имунитети беше с една-единствена цел – да се попречи на съставянето на държавно управление. Той вади правосъдната система от нейното състояние на политически неутралитет. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР