Преговорите с Русия продължават, но засега са само „думи без

...
Преговорите с Русия продължават, но засега са само „думи без
Коментари Харесай

Зеленски: Преговорите с Русия продължават, но засега са думи без конкретика

Преговорите с Русия не престават, само че към този момент са единствено „ думи без конкретика”.

Това разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски. За хипотетичното евакуиране на съветските сили от Киев и Чернигов той сподели: „ Знаем, че това не е евакуиране, а последствията от изтласкването. Но също по този начин виждаме, че Русия в този момент концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се приготвяме за това”, изясни украинския президент.

Украинският президент благодари на Белия дом за обещанието за спомагателна директна помощ в размер на 500 млн. $, само че съобщи, че с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са се разбрали, че Украйна се нуждае от повече средства, с цел да се опълчи на съветската инвазия, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

„ Ако в действителност се борим дружно за независимост и в отбрана на демокрацията, тогава имаме право да желаяме помощ в този сложен повратен момент”, сподели Зеленски в нощното си видеообръщение към нацията. „ Танкове, самолети, артилерийски системи. Свободата би трябвало да бъде въоръжена не по-зле от тиранията”, прибавя той.

Преди оповестената през вчерашния ден помощ от 500 млн. $ администрацията на Байдън беше изпратила на Украйна към 2 милиарда $ филантропична помощ и помощ за сигурност от началото на войната предишния месец. Всичко това е част от 13,6 милиарда $, които Конгресът утвърди по-рано този месец, за Украйна като част от по-широк законопроект за разноските.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР