Преговарящите от страните от ЕС и Европейския парламент постигнаха споразумение

...
Преговарящите от страните от ЕС и Европейския парламент постигнаха споразумение
Коментари Харесай

ЕС приема оспорван закон за възстановяване на природата

Преговарящите от страните от Европейски Съюз и Европейския парламент реализираха съглашение късно вечерта в четвъртък, заяви Народното събрание в изказване.

Сега законът ще бъде показан на Европейския парламент и страните от Европейски Съюз за дефинитивно утвърждение.

Законът ще изисква от страните да вкарат ограничения за възобновяване на природата, която обгръща 20% от сухоземните и морските територии на Европейски Съюз, до 2030 година

Целта е да се обърне наклонността на понижаване на естествените запаси в Европа, 81 % от които са в неприятно положение.

Сделката е компромис, реализиран след месеци на политически акции, които разкриха дълбоки разлики сред страните от Европейски Съюз и законодателите във връзка с екологичните ограничения.

По време на договарянията някои държавни управления предизвестиха, че Европа постанова прекалено много екологични закони на индустрията, до момента в който десноцентристките законодатели на Европейски Съюз водеха акция за унищожаване на закона с аргумента, че той ще навреди на земеделските производители.

Но Брюксел и някои законодатели се бориха за опазване на закона, потвърждавайки, че са нужни решителни дейности, с цел да се спре внезапното понижаване на биоразнообразието в Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР