Преговарящите екипи на страните от Европейския съюз постигнаха политическо споразумение

...
Преговарящите екипи на страните от Европейския съюз постигнаха политическо споразумение
Коментари Харесай

Страните от ЕС се разбраха да повишат дела на възобновяемата енергия от 32 на 42,5% към 2030 г.

Преговарящите екипи на страните от Европейския съюз реализираха политическо съглашение през днешния ден за залагането на по-амбициозни цели във връзка с потреблението на възобновима сила до 2030 година - политика, която е съществена за проектите на Общността за битка с изменението на климата и преустановяване на потреблението на съветски изкопаеми горива, заяви Българска телеграфна агенция.

В текста на документа е записано, че до 2030 година страните в Европейски Съюз ще би трябвало да получават 42,5 на 100 от силата си от възобновими източници като вятър и слънце, съобщи депутатът от Европейския парламент Маркус Пипер в обява в туитър. Към този миг задачата беше до 2030 година Европейски Съюз да създава 32 на 100 от силата, която използва от възобновими източници.

Политическата договорка в този момент би трябвало да бъде утвърдена от Европейския парламент и страните от Европейски Съюз, преди да може да стане закон.

В тази връзка от Европейската комисия показаха, че ще са нужни спомагателни вложения от 113 милиарда евро (123 милиарда долара) във възобновима сила и атомна инфраструктура до 2030 година, в случай че страните от Европейски Съюз желаят да прекратят зависимостта си от съветските изкопаеми горива.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР