Преференциите почти не проработиха и при кандидатските листи за 47-ото

...
Преференциите почти не проработиха и при кандидатските листи за 47-ото
Коментари Харесай

Преференциите и този път почти не проработиха |

Преференциите съвсем не проработиха и при кандидатските листи за 47-ото Народно заседание. Най-голяма тежест преференциалният избор имаше при Демократична България и ГЕРБ. 

Преференции доведоха до единични разбърквания в. В повече многомандатни региони разбърквания няма. Преброени все още са обаче 99,51% от протоколите и към момента не е ясно окончателното систематизиране на мандатите. Възможно е да има и разбърквания и откакто присъстващите допълнително от една листа изберат от кой регион ще влязат в Народното събрание. 

В Бургас разбърквания няма. Там мощен преференциален избор са записали двама претенденти - от Демократична България и Възраждане. Димитър Найденов от Демократична България, който е втори в листата, взема 1052 преференциални гласа спрямо първия Ивайло Мирчев - с 384 гласа. Мирчев обаче взема и гласовете на гласувалите без преференция и по този начин остава първи.

В Благоевград разбъркване има при ГЕРБ. Там прагът за преференция е 2155. Първият в листата Росен Желязков е получил 659 персонални преференции, само че към тях се прибавят и гласовете без посочена преференция – 10 924 и по този начин някогашният транспортен министър остава първи с 11 583.

Разместване обаче има при. От 1 МИР ГЕРБ ще има трима претенденти и вместо втория в листата Александър Мацурев, народен представител ще стане Костадин Стойков, който има 858 гласа повече.

В Плевен разбъркване има и при ГЕРБ, и при Българска социалистическа партия. В партията на някогашния министър председател третата в листата Десислава Трифонова измества втората Петя Митрашкова. Трифонова беше директорка на Българската организация за вложения, само че през май служебното държавно управление я уволни. Дни по-късно тя беше назначена в ДФЗ. При Българска социалистическа партия четвъртият в листата Илиян Йончев измества втория Стефан Бурджев.

Във Варна още веднъж преференциите работят при ГЕРБ. Там четвъртата в листата Славена Точева измества някогашния състезателен министър Красен Кралев и става втора. Тъй като ГЕРБ получават 4 мандата от 3 МИР, народен представител става Медиха Енвер Мехмед-Хамза (6 място), вместо третия Павел Христов. Костадин Ангелов, който води листите и във Варна, и във Велико Търново, би трябвало да избере от кой регион ще стане народен представител. Във Варна са преброени 99,18% от протоколите. 

Димитър Николов - трети в листата във Велико Търново , измества втората Любомира Попова. От 4 МИР обаче могат да влязат и двамата в Народно събрание, в случай че някогашният здравен министър влезе от Варна. 

В Пазарджик разбъркването е при ГЕРБ. Там шестият в листата Стефан Мирев измества втория Найден Шопов. Димитър Гечев (трето място) също е събрал повече от Шопов и вероятно ще е народен представител в 47-ото Народно събрание. 

В Ловеч , където ГЕРБ взима два мандата, влизат Николай Нанков и Иван Миховски. Миховски е на пето място в кандидатската листа, само че е получил повече преференции от Младен Маринов.

При ГЕРБ разбъркване има и в Перник . Вторият народен представител след Кирил Ананиев ще е Христина Георгиева, която е на последно място, само че е получила 1743 и измества Георг Георгиев.

В Пловдив-област разбъркване поради преференциите също има и още веднъж при ГЕРБ. Там лидер е Дани Каназирева.  Четвъртият в листата Младен Шишков измества втория Иван Червенков, само че Червенков също влиза в Народно събрание, защото обединението получава три мандата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР