Префектът на Неапол Клаудио Паломба потвърди, че сред тях е

...
Префектът на Неапол Клаудио Паломба потвърди, че сред тях е
Коментари Харесай

Италия потвърди – българка е сред жертвите на остров Иския  

Префектът на Неапол Клаудио Паломба удостовери, че измежду тях е 58-годишна българка, съобщи кореспондентът на БНР.
Останалите починали са италианци, измежду които семейство и бебето им - единствено на 20 дни. Жертви са станали и две деца на 11 и на 6 години, техните родители се търсят дружно с третото дете в фамилията.

Ранените са петима. Други петима са безследно изчезнали. Издирването им ще продължи и през нощта. 230 души са евакуирани.

Късно нощес, в особено предаване на РАИ 1 имаше информация за седемте жертви, в това число и сънародничката ни, позната на локалните поданици като Нина. Бяха показани нейни фотоси. За нея приказва сестрата на брачна половинка й. Нина се върнала от Берлин, където брачният партньор й работел, с цел да оправи персоналните си документи, тъй като получила италианско поданство.

Прокуратурата на Неапол стартира следствие по случая със свлачището в Казамичиола терме. Хипотезата за закононарушението е за непредумишлено ликвидиране и материални вреди за момента против незнайни лица. Разследването ще се опита да разпознава благодарение на консултанти виновните за хидрогеоложката злополука на остров Иския, която се случи на зазоряване в събота, 26 ноември след проливни дъждове.

Управителя на област Кампания Винченцо Де Лука сподели, че не трябва да се позволява строителство и да се живее в неустойчиви хидрогеоложки региони.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР