Предвиждаме създаване на идентификационен номер за всеки туристически обект -

...
Предвиждаме създаване на идентификационен номер за всеки туристически обект -
Коментари Харесай

Всеки туристически обект с идентификационен номер

Предвиждаме основаване на идентификационен номер за всеки туристически обект - всяко място за настаняване и заведение за хранене и забавление ще имат собствен личен неповторим номер, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на първото съвещание на публичния съвет по туризма към ведомството

Идентификационният номер за обектите ще бъде въведен посредством промени в Закона за туризма, които се приготвят сега. Поправките ще дефинират и статута на националните курорти. Регламентацията ще спомогне за решение на проблемите с финансирането, благоустрояването и поддържането и ръководството на туристическата инфраструктура в тях, сподели Ангелкова.

Тя се закани да продължат засилените инспекции на работата на туроператорите и туристическите сътрудници. Възможно е даже да се сътвори на инспекторат към министерството, с цел да могат да се вършат своевременни инспекции на обектите, без да се чакат сигнали, едвам когато обстановката стане нетърпима, посочи министърът. Тя даде образец с хотел в Чифлика с падащи тавани и влага, в който туристите са настанявани и в мазето. Контролът за съблюдаване правата на потребителите и в бъдеще ще продължи да се прави от Комисията за отбрана на потребителите, сподели още тя.

По въпросните ремонти се работи повече от година, само че упованията са до две седмици към този момент да бъдат качени на уеб страницата на ведомството окончателните текстове за публично разискване.

Част от поправките плануват понижаване на административната тежест пред туристическия бизнес.

Планира се към този момент да няма особено изискване за кубатура на стаите в четиризвездните и петзвездните хотели, остават разпоредбите за избрана величина на пространствата, само че като площ, стана ясно по време на съвета.

Възможно е да отпадне и задължението да има безусловно климатик в стаите на планинските хотели, евентуално ще може висококатегорийните хотели да избират дали да имат бюро за обмяна на валута или не, обясниха специалистите от Министерството на туризма, представени от пресцентъра на ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР