Предвиждам сериозни промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович,

...
Предвиждам сериозни промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович,
Коментари Харесай

Кошлуков намекна за раздяла със знаково лице от БНТ: Не внимава много с езика

Предвиждам съществени промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович, в случай че въобще остане в предаването на Георги Любенов. Професорът заран рано не внимава доста с езика си. Това даде обещание генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии, където направи доклад на работата на публичната телевизия от юли до декември 2022 година

Темата за проф. Петър Стоянович и присъединяване му в " Денят стартира с Георги Любенов " бе повдигната от Габриела Наплатанова, член на Съвет за електронни медии, защото в Съвет за електронни медии са получени сигнали за имитация на професора, обвързвана с дребните момиченца.

,,Визираха се избрани неща ", изясни Наплатанова, без да навлиза в детайлности. Каза обаче, че тъкмо това издание на предаването ще бъде проследено още веднъж от Съвет за електронни медии, с цел да се реши дали има нарушаване на закона.

,,Сериалът " Войната на буквите " е даден за преозвучаване на продуцентите'', сподели Кошлуков, представен от вестник " 24 часа ".

Причината е, че съгласно него няма по какъв начин царят да приказва със модерни думи като " Смешник " и " Изчезни " и езикът не би трябвало да звучи като анахронизъм. Единствено Симона Велева от състава на Съвет за електронни медии похвали сериала и усилието на Българска национална телевизия да снима исторически филми.

Обществената телевизия обаче най-вероятно ще се откаже да прави новия филм на Максим Генчев, за който преди месеци бе оповестено, че ще бъде подсилен финансово от Българска национална телевизия. Проектът на режисьора, чийто филм " Ботев " провокира извънредно остра социална реакция, е за цар Иван Александър - " 1349 ". Той е признат от филмовата комисия, само че не са спазени съответни условия и най-вероятно бюджетната комисия няма да му даде финансиране, сподели Кошлуков.

Пролет Велкова от Съвет за електронни медии изиска генералният шеф да подаде оставката си, защото продължава да заема позицията към този момент 8 месеца след приключването на мандата му поради делото, което се води в съда точно във връзка състезанието за мястото му. Велкова напомни, че той е получил 4 гласа " срещу ", а не се знае какъв брой още ще продължи делото. То бе заведено от Ирина Величкова против Съвет за електронни медии, който не бил оповестил с решение прекратяването на състезанието без излъчен победител.

Велкова изиска от сътрудниците си да препотвърдят негативния си избор, а от Кошлуков - " да ви помолим да си дадете сметка, че само делото ви държи на този пост и да ви помолим да отстъпите от него в интерес на обществото ".

Темата няма връзка с отчета, тъй че няма какво да разясня, отговори Кошлуков.

Но пък с цел да е обстоен по отношение на доклада си, подвигна телефона и се обади на собствен чиновник, с цел да разбере какви са едни 24 хиляди лева, разказани в отчета като получени безплатно. За тях бе запитан от Симона Велева, която посочи, че сумата не е огромна, само че думата " безплатно " провокира въпроси.

Оказа се, че са пари, преведени за осведомителна акция за дарителството, която се прави от българо-американска компания.

В типичния си жанр шефът на Българска национална телевизия по-късно сподели и анекдот във връзка сигнал от фен, неудовлетворен, че малкия екран не оповестява какво е времето в Москва: " Както гласи остарелият анекдот, времето в Москва ще е хубаво, само че не за всекиго ".

Накрая Кошлуков благодари на Съвет за електронни медии, че от съвета са се съгласили да създадат работна среща с управлението на малкия екран за вероятностите и развиването на Българска национална телевизия. Всъщност точно с това стартира срещата на Кошлуков със Съвет за електронни медии. Той изиска среща, защото по думите му е време да бъде разисквано дали лицензиите на Българска национална телевизия дават отговор на новия метод на потребяване, на новите ползи на публиката.

Важна тематика е и разпространяването на малкия екран, както и запазването на правата върху наличието, което след време може да бъде употребено освен за тв предаване, само че и за игра, за книга, за читалищна активност и така нататък " В света и Европа малките екрани се трансформират и в случай че не изработим пътна карта, в случай че не забележим накъде отива малкия екран, рискуваме публичната медия доста да изостане, сподели той.

Отчетът на Кошлуков бе признат с 3 гласа " за ", въздържаха се от поддръжка Габриела Наплатанова и Пролет Велкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР