Предвижда се след 20 март в сила ще останат само

...
Предвижда се след 20 март в сила ще останат само
Коментари Харесай

Германия обмисля отпадане на Covid ограниченията през март

Предвижда се след 20 март в действие ще останат единствено някои съществени ограничения за закъснение на разпространяването на болестта

Германия може да отстрани множеството коронавирус ограничавания до 20 март съгласно проект, който се обмисля от федерални и провинциални водачи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Съгласно предлагането, контрактувано сред канцлерството в Берлин и представители на 16-те провинции на страната, широкообхватните ограничавания на обществения, културен и стопански живот ще бъдат последователно премахвани на три стадия.

В документа, забелязан от ДПА, се планува, че след 20 март в действие ще останат единствено някои съществени ограничения за закъснение на разпространяването на болестта, като правила за носенето на медицински маски. В Германия крайната отговорност за използване или унищожаване на ограничавания е на държавните управления на равнище провинция.

Първата стъпка в предлагането планува разрешаване на провеждането на частни срещи за имунизирани и преболедували хора с до 20 участници, вместо както до момента - до 10 участници. За неимунизираните хора рестриктивните мерки на контактите ще останат в действие до 19 март. В магазините ще могат да влизат всички хора, без значение от имунизационния им статус.

Втората стъпка планува от 4 март на неимунизираните хора да бъде разрешено да влизат в заведенията за хранене, в случай че имат изработен наскоро тест с негативен резултат. Нощните клубове още веднъж ще отворят порти с някои условия и рестриктивните мерки на потенциала на стадионите ще бъдат разхлабени. Клубовете ще могат посрещат на стадионите си до 25 000 почитатели или 60 % от потенциала на стадиона. В момента лимитът е до 10 000 почитатели с някои районни изключения, като да вземем за пример в Бавария, където клубове като "Байерн Мюнхен " имат право да позволяват до 15 000 фенове на стадиона си.

Третата и последна стъпка планува всички останали широкообхватни ограничавания да отпаднат от 20 март, в това число наредбите за наложителна работа от у дома.

Някои провинции към този момент започнаха да разхлабват разпоредбите, в частност в бранша търговия на дребно, защото се чака, че провокираната от разновидността Омикрон пета вълна ще премине пика си през идните седмици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР