Предвидимостта на средата е един от основните принципи за ефективността

...
Предвидимостта на средата е един от основните принципи за ефективността
Коментари Харесай

Бизнес средата е в не по-лошо състояние, отколкото преди една година

„ Предвидимостта на средата е един от главните правила за успеваемостта на бизнеса. Нормално структуриран и добре работещ парламент е най-хубавата среда за развиване на българския бизнес. Затова и ние желаеме предвидимост и подреденост “. Това сподели по време на Общото заседание на Русенската стопанска камара ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

По думите му обаче поведението на политическите субекти в Народното събрание сега е по-скоро начало на тяхната предизборна акция за идните изключителни парламентарни избори.

„ Що се касае до бизнес средата, тя е в не по-лошо положение, в сравнение с преди една година. Допълнителната комплицираност е, че сме в последните часове, в които изтичат, въпреки и дребното ограничения, в поддръжка на българското стопанство “, разяснява още ръководителят на БСК.

Според Радосвет Радев, ситуацията е много усложнена и от това, че изтича срокът на всички антикризисни стопански ограничения и че няма настоящо държавно управление, което да предложи нови или да удължи към този момент съществуващите.

„ Нещата, които видяхме през днешния ден, демонстрират, че в Народното събрание има сила да се лимитират общоприетите пълномощия на българското държавно управление, което по предписание би трябвало да бъде глобено, в случай че не прави нещо вярно, като му се желае избор на съмнение, единствено че това сега изобщо не е използвана парламентарна процедура, тъй като държавното управление е в оставка “, сподели още Радев.

Той добави, че работодателските и синдикалните организации към този момент са провели срещи с някои от парламентарно показаните политически партии. Според всички тях, пари в поддръжка на бизнеса няма, само че ограниченията би трябвало да продължат.

Председателят на БСК разяснява като печален фактът, че към този момент има статистика, която демонстрира, че България е на последното място в страните-членки на Европейски Съюз по успеваемост на ограниченията в отбрана на заетостта.

Според Радосвет Радев, сложните дни за бизнеса предстоят. „ За страдание, се оказах доста неприятен оракул, когато преди половин година допусках, че синхронизирането на здравна, политическа и стопанска рецесия ще докара до трите К. Трите сериозни точки, които неведнъж разрушават кораба или самолета. Дано да ме опровергае времето “, сподели още Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР