Предвид здравната ситуация е невъзможно търговията на дребно да отвори

...
Предвид здравната ситуация е невъзможно търговията на дребно да отвори
Коментари Харесай

Гърция: Здравето е над търговията

Предвид здравната обстановка е невероятно търговията на дребно да отвори още веднъж на 29 март, съобщи гръцкият заместник-министър на вътрешните работи Стелиос Пецас, съобщи организация БГНЕС.

„ Приоритет на държавното управление е публичното здраве и сега отварянето на магазини е невероятно “, сподели Пецас пред телевизия „ Скай “. Според него, обстановката ще се усъвършенства доста към Великден (2 май) и не изключи вероятността да бъдат позволени пътуванията сред разнообразни райони по време на празниците. Тъй като обстановката в държавните лечебни заведения в Атика е трагична, не се чака епидемиолозите да дадат скоро зелена светлина за значително обновяване на търговията на дребно и на присъствените занятия в учебните заведения, заяви уеб сайтът Keep Talking Greece.

„ Всяко отваряне крие опасности “, съобщи в понеделник Алкивиадис Ватопулос - професор по микробиология в Университета на Западна Атика. Според изказвания на държавни източници пред медиите, няма по-строги ограничения, които би могла да наложи страната и в този момент всичко зависи от спазването на съществуващите ограничавания. От решаващо значение за по-нататъшните решения е броят на случаите на ковид да се стабилизират и да стартират да понижават.

Вчера бяха отворени фризьорските и козметичните салони и археологическите обекти, а полицейският час през почивните дни беше скъсен, само че рестриктивните мерки остават, в това число излизане от вкъщи със SMS или специфични позволения за работа. Здравното министерство наложително активизира над 150 частни лекари, които да оказват помощ в държавните лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР