Предвид нарастващите агресивни разузнавателни мисии от военноморските и военновъздушните сили

...
Предвид нарастващите агресивни разузнавателни мисии от военноморските и военновъздушните сили
Коментари Харесай

Тайван планира подменяне на радарните си системи под натиска на Китай

Предвид възходящите нападателни разследващи задачи от военноморските и военновъздушните сили на Пекин, военноморските сили на Тайван възнамеряват да похарчат над 170 милиона щатски $ за замяна на своите радарни системи.

През последните няколко месеца китайските военни самолети неведнъж навлизаха в тайванската въздушна отбранителна идентификационна зона. Същевременно военните кораби на комунистическата страна плаваха и през Тайванския пролив, както и в Тихия океан източно от острова.

Проектът за нови радари е утвърден при започване на август и действителното му осъществяване ще отнеме десетилетие – от 2021 година до 2030г. Според прогнозите на Министерство на защитата са нужни над половин милион $ за подготвителни ограничения през първата година.

Всички радарни станции, основани високо в планините и в отдалечените региони би трябвало да бъдат осъвременени или сменени с нови. Повечето от съществуващите съоръжения са на повече от 20 години, като някои елементи са минали периода на валидност.

В допълнение към обновяването на радарните системи, военните възнамеряват също и да основат специфичен център за обработка на информация, събирана чрез радарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР