Предвещаните от Красимир Каракачанов приблизително 120 хиляди гласа от Турция

...
Предвещаните от Красимир Каракачанов приблизително 120 хиляди гласа от Турция
Коментари Харесай

Предвещаните 120 хил. гласа от Турция за ДПС се оказаха 6610 |

Предвещаните от Красимир Каракачанов " почти 120 хиляди гласа " от Турция за Движение за права и свободи поради множеството разкрити там секции се оказаха... 6600. Това демонстрират калкулации на база 100% обработени протоколи от парламентарните избори на 11 юли.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен вицепремиер в третото правителство с министър председател Бойко Борисов направи прогнозата си три седмици преди вота в  . Тогава Каракачанов се възмути от решението за разкриване на три пъти повече секции в Турция, тъй като това щяло да изкриви вота в България и да даде " преимущество на онази политическа мощ, за която администрацията на Анкара реши, че би трябвало да поддържа ".

Той счете в студиото, че 121 секции ) в Турция при 35 на изборите от 4 април означавали 120 хиляди гласа.

" Даваме опция на една прилежаща страна, към която от Европейския съюз има рецензии по повод и на правата на индивида, на демокрацията и по този начин нататък да провежда избори за българския парламент. В 120 секции напълно умерено могат да гласоподават, без да се напъват доста, при една естествена, дребна организация към 120 хиляди индивида. 120 хиляди индивида са към 4% от изборната интензивност. Това изкривява вота в България и това дава преимущество на онази политическа мощ, за която администрацията в Анкара реши, че би трябвало да поддържа. За информация: на последните избори администрацията в Анкара поддържа Движение за права и свободи, само че на предходните, 2017-а, поддържаше различното Движение за права и свободи на Лютви Местан. Тоест какво демонстрира това? Че различен провежда изборите в Турция ", сподели Каракачанов.

По мотив уредниците обясни:

" Влезте в профила на Ангел Джамбазки - той беше наблюдаващ на предишните избори в Турция - и ще видите кой ги провежда. Така наречените изселнически организации.

Изселническите организации публично се водят на бюджет към тяхното външно министерство, а в действителност се управляват от техните служби за сигурност. Това е загадка, която и децата в детската градина знаят. Вижте обявата - имахме към 50 души наблюдаващи в секциите в Турция, когато бяха 35. И вижте какво се случва: с учебни рейсове, идва рейсът, слиза се проведено, на входа на секцията им се споделя на турски с кой номер да гласоподават, документите им са авансово попълнени - че няма да гласоподават на две места, всичко се прави по команда. И задавам въпроса почтени ли ще бъдат изборите в Турция, когато те няма да бъдат проведени от Централната изборна комисия, а ще бъдат проведени от турската държавна администрация? ".

За всичко това, което щяло да ни се случи, тогава Каракачанов упрекна служебното държавно управление, което " не си извършва уговорките ". Ангажиментът му бил " да организира почтени и справедливи избори ", а не да прави политика.

Окончателните изборни резултати рисуват по-различна картина. На 11 юли в 112-те секции в Турция за Движение за права и свободи са гласували 26 487 души при сбор на действителните гласове за всички партии 29 297. На 4 април гласовете за Движение за права и свободи са 19 877 при трикратно по-малкото секции - 35, и 19 745 действителни гласа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР