Предварителното разследване на извършения в петък атентат срещу суфитска джамия

...
Предварителното разследване на извършения в петък атентат срещу суфитска джамия
Коментари Харесай

Ислямска държава стои зад атаката срещу джамията в Синай, потвърди разследване

Предварителното следствие на осъществения в петък атентат против суфитска джамия в северната част на Синайския полуостров удостоверява причастност на "Ислямска страна " към него. Това заяви през вчерашния ден египетският вестник "Ал Масри ал Яум ", базирайки се на източници в силовите структури на Египет, съобщи ТАСС.

"Извършеното авансово следствие сочи, че зад това нахлуване стоят терористи от "Ислямска страна ", се споделя в известието.

"Атаката против молещи се мирни поданици беше осъществена откакто /армията/ осуети проектите на терористите да нападат бази на силите за сигурност ", прибавя вестникът.

В петък по време на обичайна обедна молитва беше осъществено нахлуване против суфитска джамия в село Бир ал Абд, ситуирано на 30 км от град Ариш на границата с линията Газа, напомня организацията. Близо 30 нападатели изначало взривиха бомби в джамията, след което откриха безразборна пукотевица с автомати по хората, опитващи се под паника да избягат. Най-малко 305 души, измежду които 27 деца, бяха убити, а 127 - ранени.

Въпреки че до момента никой публични не е поел отговорност за нападението, в Египет не се съмняват, че зад него стои групировката "Ансар Бейт ал Макдис ", заклела се във честност на ИД и по-късно сменила името си на "Вилает Сина " /Провинция Синай/, отбелязва ТАСС. Именно тази формация е направила множеството набези в Египет през последните години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР