Предварителният годишен финансов отчет към 31 декември 2021 г. показва,

...
Предварителният годишен финансов отчет към 31 декември 2021 г. показва,
Коментари Харесай

Шефът на Александровска очаква болницата да е на печалба за първи път от 2012 г.

Предварителният годишен финансов доклад към 31 декември 2021 година демонстрира, че финансовият резултат на Александровска болница ще е на облага от над два млн. лева Това сподели пред публицисти Атанас Атанасов, шеф на лечебното заведение.

Атанасов регистрира финансовото положение на болничното заведение за времето, в което тя има ново управление - от юли 2021 година до края на годината . По думите му е допустимо сумата да е по-малка, само че това дава съображение за по-бързо излекуване на сдружението от авансово плануваното.

При новото ръководство на болничното заведение е бил изработен разбор, който открил съвсем 35 млн.лв. просрочени отговорности, насъбрана загуба в размер на близо 69 млн.лв. и наклонност към цялостна декапитализация на сдружението. По думите на Атанасов един от главните съществени наследени проблеми е обвързван със отговорностите на болничното заведение към снабдители.
 Александровска болница управление Георги Димитров

 Александровска болница управление Георги Димитров
Към края на първото тримесечие на предходната година е имало дълг на просрочени отговорности над осем млн.лв. В шестмесечния доклад се оказа, че те са нарастнали с 28 млн.лв., поради неизгодни контракти. Последната година, в която болничното заведение е приключила на облага, е била 2012 год., означи шефът.

Изготвен е възстановителен проект за сдружението , уточни още доктор Атанасов. По думите му е почнала процедура по приемане на средства от банков заем в размер на 35 млн.лв., за който се чака утвърждението на Министерството на здравеопазването. Атанасов изясни, че заемът ще е за шест години, с шестмесечен гратисен интервал и с ниска рента. Ако този заем бъде утвърден, лечебното заведение няма да има просрочени отговорности, увери шефът на болничното заведение. По-изгодно е да получим заема, защото лихвите към доставчиците са по-високи спрямо лихвите по заема, сподели той.

Разходите за ток на болничното заведение през декември 2020 година са били малко над 85 хил.лв., а за декември 2021 година - над 284 хил.лв., уточни още Атанасов.
 Георги Димитров
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР