Предварителните избори на демократите във вторник за едно от трите

...
Предварителните избори на демократите във вторник за едно от трите
Коментари Харесай

Предварителните избори във Върховния съд на Охайо с 2-ма демократи дават началото на дълга кампания за партизанския контрол на съда

Предварителните избори на демократите във вторник за едно от трите оспорвани места във Върховния съд на Охайо ще слагат началото на борба с високи залози за партизанския надзор над съда това есента.

Съдът, който сега има болшинство от републиканците 4-3, има власт над това по какъв начин да се приложи корекция в щатската конституция, защитаваща правата на аборт, която гласоподавателите утвърдиха с голямо болшинство предходната година.

Охайо е един от 33-те щата с конкуренция за висш съд тази година и измежду дребното, където гласоподавателите имат опция да анулират партизански надзор върху съда.

За да създадат това, демократите би трябвало да победят и в трите надпревари през ноември, като запазят двама титуляри – съдиите Майкъл Донъли и Мелъди Стюарт – и завоюват свободно място. Това ще бъде сложна задача, като се има поради, че Върховният съд на щата е под републикански надзор от 1986 година и че цялостната политика на някогашния суинг щат се промени вярно през последнит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР