Предварителен анализи на Международния валутен фонд показва, че одобреният от

...
Предварителен анализи на Международния валутен фонд показва, че одобреният от
Коментари Харесай

МВФ: Пакетът със стимули за 1,9 трлн. долара ще увеличи БВП на САЩ с 5-6% за три години



Предварителен разбори на Международния валутен фонд демонстрира, че утвърденият от Конгреса на Съединени американски щати нов пакет със тласъци на президента Байдън на стойност 1,9 трлн. $ може да увеличи брутния вътрешен артикул на страната с 5-6% в тригодишен период.

Говорителят на МВФ Гери Райс добави, че е нужен спомагателен разбор, за ​​да се стигне до дефинитивна оценка на позитивния резултат от стимулиращите антикризисни ограничения.

Повечето страни би трябвало да се възползват от увеличеното търсене на артикули и услуги в Съединени американски щати вследствие на новия подтикващ проект.

Според Гери Райс обаче, при ниските разноски за финансиране в долари съществува риск от ненадейно стягане на финансовите условия, които могат да се трансферират към разрастващите се пазари. " Рискът от ненадейно стягане на финансовите условия би трябвало да се ръководи деликатно ", добави той.

МВФ също по този начин предизвести централните банки да бъдат бдителни по отношение на неочакван скок на лихвените проценти и на по-затегнати финансови условия, които могат да се разпространят в нововъзникващите пазари, макар че пакетът от тласъци за 1,9 трилиона щатски $ на Съединени американски щати ще бъде от изгода за множеството страни.

" Федералният запас и други централни банки би трябвало деликатно да ръководят политиките и връзките, с цел да избегнат безпричинно стягане на финансовите условия ", уточни представителят на МВФ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР