Предупрежденията за извънредна ситуация остават в сила и днес за

...
Предупрежденията за извънредна ситуация остават в сила и днес за
Коментари Харесай

Югоизточните щати на Австралия в готовност за извънредна ситуация заради наводнения

Предупрежденията за изключителна обстановка остават в действие и през днешния ден за югоизточната част на Австралия, защото наводненията, провокирани от траялите няколко дни проливни дъждове, засегнаха три щата и се наложи стотици хора да бъдат спасявани, съобщи Ройтерс.

Предупрежденията за наводнения бяха в действие за огромни елементи от щата Виктория, южната част на Нов Южен Уелс и северните региони на островния щат Тасмания, защото по-рано тази седмица в югоизточната част на страната паднаха превалявания, повече от количествата за месец.

Големи елементи от източните щати на Австралия бяха наранени от тежки наводнения от началото на 2022 година, като сега страната претърпява трето следващо метеорологично събитие от вида " Ла Ниня ", което носи проливни дъждове.

Въпреки че в някои региони наводненията се отдръпнаха през днешния ден, в други, като да вземем за пример град Шепартън, североизточно от Мелбърн, прогнозата за времето демонстрира, че най-лошото към момента следва.

Националната метеорологична работа, Бюрото по метеорология, заяви, че през нощта против събота в Шепартън са вероятни огромни наводнения.

Пред телевизия Ей Би Си синоптикът Джонатан Хау съобщи, че въпреки и тежките превалявания да са отминали, наводненията към момента са необятно публикувани и се чака равнищата на реките в региона да останат високи за най-малко няколко седмици.

Премиерът Антъни Албанезе съобщи през вчерашния ден, че държавното управление е готово да окаже помощ на засегнатите от наводненията и че личният състав на австралийските отбранителни сили е бил разпрострат за оказване на помощ.

В западната част на град Мелбърн се извършваше разчистване от наводненията, откакто през вчерашния ден река Марибирнонг излезе от крайбрежията си.

Кадри в обществените мрежи демонстрират по какъв начин жителите на Мелбърн отстраняват вода от домовете си.

Премиерът на щата Виктория Даниел Андрюс съобщи пред кореспонденти, че 344 пътища са затворени в щата и че 3000 са били подадените молби за незабавни заплащания за покриване на вреди. Той съобщи, че към 500 парцела са изолирани и е допустимо да има още наводнения, защото водите в някои региони не престават да се повишават.

Службите за незабавна помощ на щата Виктория оповестиха, че повече от 350 души са били избавени от наводненията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР