Предупреждения за мръсен въздух днес в София. От НИМХ прогнозираха

...
Предупреждения за мръсен въздух днес в София. От НИМХ прогнозираха
Коментари Харесай

Мръсен ли е въздухът в София днес?

Предупреждения за замърсен въздух през днешния ден в София. От Национален институт по метеорология и хидрология предвидиха извънредно висока централизация на фини прахови частици. Очакванията са за нараснало замърсяване в кварталите „ Дружба “, „ Надежда “, „ Хиподрума “ и „ Павлово “. 

Според Столична община тези прогнози не са се сбъднали. Към 10 ч. данните от станциите, измерващи равнищата на замърсяване, демонстрираха леки превишения в кварталите „ Надежда “, „ Хиподрума “ и „ Младост “.

Според информацията на AirSofia обаче в някои региони на София има по-сериозно превишение от допустимите 50 микрограма на пространствен метър. Това са кварталите „ Красна поляна “ и „ Яворов “.

Заради прогнозата от Столичния инспекторат направиха инспекции на евентуални източници на замърсяване.

„ Столичен инспекторат прави изключителни инспекции. Само от началото на октомври до 15 декември имат осъществени над 1200 инспекции на строителни обекти и над 600 инспекции на евентуалните източници на замърсяване – източниците от бита, от промишлените и транспортните замърсители “, сподели Десислава Билева, зам.-кмет по „ Зелена система, екология и земеползване “.

Столична община не е въвела така наречен мярка „ зелен билет “ за пътешестване с градския превоз. Такъв няма да има и на следващия ден, само че буферните паркинги работят гратис през днешния ден.



Снимка: AirSofia
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР