Предупреждение за високи температури на Републиканския хидрометеорологичен институт е в

...
Предупреждение за високи температури на Републиканския хидрометеорологичен институт е в
Коментари Харесай

Опасно горещо време и в Сърбия

Предупреждение за високи температури на Републиканския хидрометеорологичен институт е в действие в Сърбия до 19 юли, заяви Танюг.

Днес в цяла Сърбия е в действие червен код, който значи доста рисково време. По данни на Републиканския хидрометеорологичен институт в 5 часа тази заран най-високата температура е била в Белград, където са измерени 25 градуса по Целзий, следван от Палич и Нови Сад с 23 градуса. Най-студено е в Копаоник, където температурата е 13 градуса и Сиеница с 14 градуса по Целзий, написа Българска телеграфна агенция.

Според прогнозата на Републиканския хидрометеорологичен институт до сряда в Сърбия ще бъде доста топло с оптимални температури над 35 градуса по Целзий, на някои места до 40 градуса. Тропически нощи се чакат в огромните градове, защото температурите няма да падат под 20 градуса. В Белград също ще бъде доста топло до сряда, с оптимални температури от 36 до 39 градуса по Целзий

Сръбската телевизия РТС отбелязва, че през първите три дни на тази седмица ще бъде доста горещо, а най-горещо ще бъде през днешния ден - до 40 градуса. Очаква се доста висок UV показател, тъй че хората би трябвало да заобикалят излагането на слънце. За първи път от началото на лятото е задействана най-високата степен на предизвестие за горещини за цялата страна, тъй че всички отговорности, които изискват по-големи физически старания, би трябвало да се отсрочат за четвъртък, когато ще е по-хладно.

Термометрите в Сърбия през днешния ден се чака да се нагорещят до тропическите 40 градуса. Институтът за публично здраве на Сърбия " Д-р Милан Йованович Батут " издаде рекомендации към жителите по какъв начин да работят в горещите дни. Специалистите поучават в горещите дни да се разхлаждат пространствата, да се заобикаля физическа интензивност, да се пият повече течности и да се заобикаля престоя на открито в най-горещата част от деня.

В Белград ще бъдат инсталирани резервоари с питейна вода на няколко от най-натоварените места. В най-горещата част на деня резервоарите ще бъдат ситуирани край няколко огромни площада в центъра на Белград.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР