Предупреждение от първа степен, код жълто, за пориви със скорост

...
Предупреждение от първа степен, код жълто, за пориви със скорост
Коментари Харесай

Код жълто за опасно силен вятър днес

Предупреждение от първа степен, код жълто, за пориви със скорост до към 90 км/ч, е в действие в цялата страна.

Със мощния вятър от север-северозападен вятър ще продължи да нахлува по-студен въздух и оптималните температури през днешния ден ще бъдат сред 3° и 8°, в София - към 4°.

През деня преваляванията от запад на изток ще стопират, най-късно в крайните югоизточни региони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд тук-там до най-вече слънчево време.

Валежи от дъжд и влажен сняг ще има и по Черноморието, които след обяд ще стопират, най-късно в южните региони. Ще духа мощен северен вятър. Вълнението на морето ще се усили до 3 - 4 бала, по южното крайбрежие - до 5 бала.

И в планините ще е прохладно със мощен, по високите и открити елементи - плевел северен вятър. Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и стопират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 10°.

В сряда на обособени места към момента ще прехвърча сняг, само че в следобедните часове облачността на всички места ще намалее. В четвъртък и петък ще бъде слънчево, тук-там със утринни мъгли, а температурите значително ще се покачат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР