Предупреждение към премиера Кирил Петков отправи председателят на Бюджетната комисия

...
Предупреждение към премиера Кирил Петков отправи председателят на Бюджетната комисия
Коментари Харесай

Каримански с предупреждение към Петков. Условията за напускане

Предупреждение към премиера Кирил Петков насочи ръководителят на Бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански.

Има Такъв Народ може да излезе от ръководещата коалиция, в случай че " се продължи с неспазване на съглашението и в случай че не се съблюдава залегналото в съдружното съглашение за Северна Македония ".

Необходимо е да се съблюдава съглашението, да бъдат оценени всички стъпки на държавното управление и на обединението като цяло, преди да се вземат крайни решения, преди този момент да има задълбочени разисквания с експертите в обособените браншове, съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия Любомир Каримански.

" Предупреждението е и по принцип, и с съответни неща. По принцип се натрупаха доста тематики, които не сме обсъждали до момента според съдружното съглашение, и в това време съгласно обособени секторни политики, които са залегнали в общата рамка в съдружното съглашение, също би трябвало да бъдат спазвани прецизно ", акцентира Каримански.

" Свикването на Консултативния съвет по въпроса за Северна Македония от страна на премиера като самодейност, аз не знам да е в съгласие с обособените съдружни сътрудници, в случай че е направено - аз не съм осведомен, че има такова координиране. Аз и сътрудниците ми от " ИТН " не виждаме да има нито една стъпка в посока развиване на контракта, който ние сме подписали с РСМ, той да се извършва ", съобщи депутатът.

По думите му това е едно предизвестие към премиера.

Според Любомир Каримански от " ИТН " за пакета ограничения срещу инфлацията на държавното управление са предложили 11 такива, само че нито едно от техните оферти не е влезнало в чистия вид - едно само, и то модифицирано.

" Това, което аз персонално считам за пропуск е, че не се приложи тъй наречените диференциран метод при обособените ограничения. Ние още веднъж имаме една уравниловка какво ще получат най-уязвимите, тъй като в доста страни в Европа има ограничения, които са ориентирани към най-бедните ", акцентира Любомир Каримански.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР