Предучилищната и началната училищна възраст е ранна за въвеждането на

...
Предучилищната и началната училищна възраст е ранна за въвеждането на
Коментари Харесай

Ани Владимирова: Началната училищна възраст е ранна за джендър понятията

Предучилищната и началната учебна възраст е ранна за въвеждането на джендър понятия. Това сподели в предаването ”Лице в лице ” психологът Ани Владимирова.
" Има разбъркване на понятия – в нашата просвета има разбиране полова еднаквост, която се прецизира във възрастта на половото съзряване и пуберитета и понятието обществена роля, като под обществена роля ние разбираме ролята на майка, на експерт, на сестра, на другар и така нататък, другите обществени функции.

През своя витален път децата се срещат както със обществената си роля и еднаквост, по този начин и със половата ".

" В предучилищна възраст децата играят обществени функции – на лекарки, на майки, на учителки. Целта е да се ориентират в света на възрастните и да категоризират тези функции, с цел да се оправят. Това е нормата, това са известните функции, в които ние влизаме ", изясни Ани Владимирова.

По думите й, в случай че в тази възраст, когато детето категоризира, вкараме изключения, каквито са другите отклонения под формата на дребни групи хора с друга еднаквост, това ще попречи на категоризацията и ще обърка визиите на децата.

В началната учебна възраст главното, на което се учат децата е да учат. За да има познавателна интензивност едно дете и да се развива вярно, то би трябвало да има битова сигурност и сигурност в света на възрастните, на родителите си. Този свят би трябвало да се познава без изключенията, сподели психологът и даде образец:

„ Много постоянно при нас в кабинета идват деца, които имат тревожни положения, в това число и депресивни, девиантно държание като цяло в тази възраст – предучилищна и начална учебна възраст.

Понякога след търсене под формата на игрова терапия, разнообразни методики, които ние учим, се схваща, че тези деца, които не са имали физическата, прочувствената и психическа зрялост, са попаднали примерно по време на отмора на някой некодиран порноканал, до момента в който родителите са били някъде с другари, и дотам са се шокирали от това, което са видели, че неразбрали за това родителите са пропуснали една тежка симптоматика”.

Човек, с цел да стигне до тези проблеми и да може да ги интериоризира, да ги осъзнае, да ги разбере, би трябвало да стигне до някаква степен на развиване на личността, на съзряване на тялото и на осъзнаване на егото. Тази възраст за мен е ранна за въвеждане на такива понятия, заключи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР