Предстоят тежки месеци за българската икономика, става ясно от анализ

...
Предстоят тежки месеци за българската икономика, става ясно от анализ
Коментари Харесай

Българската народна банка прогнозира трудни месеци за икономиката

Предстоят тежки месеци за българската стопанска система, излиза наяве от разбор на Българска народна банка. “Очакваме неподходящото развиване във външната среда във връзка с световния стопански напредък и стягането на световните финансови условия да доведат до по-съществено утежняване на икономическата интензивност в България през четвъртото тримесечие на 2022 година и през първото тримесечие на 2023 година ” Това написа в периодическото издание на Българска народна банка “Икономически обзор ”.

Има предпоставки през идващите месеци да се прекрати наклонността към ускорение на инфлацията при питателните и нехранителните артикули, написа още в разбора на Централната банка. Но фактори, които ще въздействат в посока повишение на инфлацията, са нарастването на разноските за заплати и растежът на потреблението на семействата.

Повишаването на лихвените проценти от страна на Федералния запас на Съединени американски щати и ЕЦБ ще бъде пренесено към лихвените проценти в България, което ще провокира повишение на лихвите по заемите и по депозитите в страната, показват от Българска народна банка.

 

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР