Предстоят срещи във Виена и в Хага за приемането на

...
Предстоят срещи във Виена и в Хага за приемането на
Коментари Харесай

Премахване на таксата за преминаване по Дунав мост искат евродепутати

Предстоят срещи във Виена и в Хага за приемането на България и Румъния в Шенген, заяви БНР. Евродепутатът Илхан Кючюк и румънският му колега Влад Ботош организират поредност от взаимни иницативи в тази тенденция.

Конференция по тематиката стартира през вчерашния ден в Русе, а през днешния ден продължава и в Гюргево. През идващите месеци предстоят срещи и в други европейски столици.

" Аргументът, че не охраняваме добре границите си, е нерелевантен. Той се употребява популистки, за жалост. Ние нямаме нужда да обясняваме на европейските ни сътрудници какъв брой е значимо България и Румъния да бъдат в Шенген, тъй като те го знаят. Но имаме проблем с две страни и сме заключени в тяхната вътрешна политика ", разяснява Кючюк пред националното радио.

Той посети през днешния ден граничния пункт граничния пункт сред Русе и Гюргево дружно с евродепутата от Румъния Каталин Друла, който прикани да се анулират таксите за прекосяване по Дунав мост. Двамата обявиха, че към този момент са осъществени законодателни промени за битката с корупцията и показаха като добър образец противодействието на мигрантската рецесия. Заедно с сътрудника си Влад Ботош, Илхан Кючук провежда сходна среща и румънски град Гюргево, където евродепутатите обясниха какъв брой е значимо всички институции, бизнесът и другите общности от двете страни на река Дунав да работят дружно за тази идея.

Нова телевизия осведоми, че се предлага таксите да отпаднат още преди влизането на България и Румъния в Шенген, а целта е да се позволи казуса с опашките на граничните пунктове и да се усъвършенства връзката сред двете страни.

Според евродепутатите България и Румъния би трябвало да влязат в Шенгенското пространство до края на годината, или ще останат в политическата външна страна на Европейския съюз.

" Имаме съответни упования от държавните управления на Нидерландия и Австрия. Същото важи и за нашето държавно управление. Очакваме до края на годината България и Румъния да влязат в Шенген. Противното значи да останат в политическата външна страна на Европейски Съюз ", разгласи Кючюк.

Каталин Друла прикани държавните управления на двете страни:  " Махнете таксата по Дунав мост, не трябва да я има. Така или другояче в Шенген би трябвало да бъде отстранена, без значение дали за коли или камиони. Искаме да забележим свободно придвижване, без опашки. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР