Предстоят сериозни трудности повишаване на инфлацията у нас. Това заяви

...
Предстоят сериозни трудности повишаване на инфлацията у нас. Това заяви
Коментари Харесай

Каримански: Предстоят сериозни трудности, инфлацията ще скочи с 8.5%

Предстоят съществени компликации повишение на инфлацията у нас. Това съобщи Любомир Каримански, народен представител от Има Такъв Народ и ръководител на бюджетната комисия.

„ Надявам се идващите месеци да има утешение в обществото, въз основата на решения, които ще вземе държавното управление за това по какъв начин ще овладее инфлацията. Отговорното държание е да бъдем почтени към хората, да кажем за всички тези компликации, които предстоят. А ще има такива. Инфлацията е нещото, което най-вече ме тормози и би трябвало да сме виновни за живота и здравето на хората, с цел да има една суверенна страна. Няма по-ценно нещо от човешкия фактор “, съобщи Каримански пред Нова телевизия.

Той предвижда, че общата инфлация у нас през 2022 година ще бъде 8.5%. Каримански не е склонен да има таван на главните цени в страната, а счита, че би трябвало да се подкрепят търговците.

„ Какво пречи ограниченията за коронавирус да бъдат преориентирани. Като да вземем за пример 60 към 40 може да се пренасочи и за хлебопроизводителите “, съобщи той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР