Предстоят проверки на лечебни заведения и търговци на едро на

...
Предстоят проверки на лечебни заведения и търговци на едро на
Коментари Харесай

Предстоят проверки на лечебни заведения и търговци на едро на лекарства

Предстоят инспекции на лечебни заведения и търговци на едро на медикаменти.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е изпратил писмо до Национална агенция за приходите и до министъра на финансите Владислав Горанов да се създадат инспекции на лечебните заведения, както и на търговците на едро с онкологични и онкохематологични медикаменти за цената, на която те се търгуват. Това заяви министър Ананиев пред членовете на парламентарната комисия по опазване на здравето, представен от Българска телеграфна агенция.

Ще се ревизира и на какви цени са закупени доставените медикаменти, добави той. Връзката сред НЗОК и Министерство на здравеопазването би трябвало да е жива и ежедневна. Докато не се сътвори новият здравноосигурителен модел, НЗОК би трябвало да се пази, тъй като се грижи за здравето на българските жители, сподели още той и добави, че ще стартира диалози с всички политически сили, с цел да се откри допустим модел за хората и за специалистите в системата.

Ананиев сподели още, че предлагането за изменение и допълнение на Закона за публичните поръчки, съгласно което частните, държавните и общинските лечебни заведения ще бъдат сложени при равни условия, към този момент е при министър Владислав Горанов. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР