Предстоят огледи на мястото край Гърмен, където вчера се разби

...
Предстоят огледи на мястото край Гърмен, където вчера се разби
Коментари Харесай

След тежкия инцидент с хеликоптер край Гърмен: Огледи на терен, какви са версиите

Предстоят огледи на мястото край Гърмен, където през вчерашния ден се разруши селскостопанският хеликоптер. Пилотът почина, заяви. 

Машината се разруши на 1-2 км от Гърмен, в труднодостъпно дере. Най-вероятно гъстата мъгла в региона вчера сутринта е в основата на случая.

Хеликоптерът е бил нает от горското стопанство, с цел да пръска против вредители. Цяла нощ екипи на Югозападното държавно горско стопанство вършиха просеки, с цел да може полицията да стигне до мястото на злополуката.

" Правим разбор въз основата на съприкосновението със земята, също и оценка на метеорологичната конюнктура, желаеме да знаем здравословното положение на водача от правосъдна медицина, както и дали е имало отвод на система от летателния уред. За мен той е бил в редовност и кадърен за хвърчене. Не е имало причина да се съмнява някой в работата на пиполта. Мисля, че времето е една от аргументите да се случи злополука. Може да е имало мъгла или ниска облачност и да е била понижена видимостта ", изясни специалист.
 Гърмен злополука хеликоптер БГНЕС
Моделът на машината е „ Робинзон ” и тя е благосъстоятелност на частна компания, която е подала сигнала за неговото изгубване. Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно дружество в петък сутринта, с цел да пръска селскостопански култури. През последните няколко дни машината е правила точно това в региона на Гърмен и Сатовча.

Теренът е мощно кръстосан, отломките от разрушилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на водача е открито отвън кабинета и към момента се намира на мястото на злополуката.

8 представители на разнообразни ведомства, в това число полиция, прокуратура, авиационни управляващи се включиха в следствието.

Разследването на злополуката ще отнеме една година, съобщи Христо Христов, представител на проверяващите авиационни злополуки. 
 Гърмен злополука хеликоптер БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР