Предстоят масови проверки на всички боксьори с професионален лиценз, за

...
Предстоят масови проверки на всички боксьори с професионален лиценз, за
Коментари Харесай

Започват масови проверки заради смъртта на Борис Станчов

Предстоят всеобщи инспекции на всички боксьори с професионален лиценз, с цел да бъдат предотвратени нещастия като гибелта на Борис Станчов. Българинът умря от инфаркт на кръга в Албания. Това импровизирано обявиха от спортното министерство и от Българския професионален боксов съюз, откъдето умрялото момче е получило лиценз. Трагичният случай разкри невероятни злоупотреби в този спорт, основно към разрешенията за боксиране, само че и свързани със подозрения за уредени мачове.

Основният скандал е по какъв начин Борис Станчов повече от година е успявал да се бие с персоналната карта на Исус Величков, който му е втори братовчед, както и за какво. Според едната версия причина е нежеланието на младежа да натрупа загуби при започване на кариерата си, тъй като това можело да му изиграе неприятна услуга по-нататък.

Според втората пък той е имал възбрана да се боксира, най-вероятно по медицински аргументи, само че боксът е бил най-важното нещо в живота му и той търсел способи да я заобиколи. Съмнения за последното породиха думите на втория му братовчед Исус Величков, който призна, че е дал персоналната си карта на Борис, с цел да се боксира.

“Каза ми: Брат, няма да има проблеми за теб, апелирам те, помогни ми! Нямаше по какъв начин да го оставя, близки сме си”, съобщи Исус, съгласно който умрелият боксьор имал 6 мача с неговата идентичност, от които изгубил четири. Той не изключва Борис да е падал преднамерено и счита, че мениджърът му е прибирал обилни суми.

Друг братовчед на Станчов - 22-годишният Любо Иванов, също твърди във Bейсбук, че треньорът е карал младежа да пада преднамерено на кръга.

“Той беше един от най-хубавите боксьори в Нови Искър. Как крепко, право, мощно момче без никакви болести е получило инфаркт? Това момче е братовчед ми и е доста добър на кръга. Треньорът постоянно го караше да губи по точки. Беше му споделил, че не се усеща добре от водата, която е пил. Треньорът му отговори “давай, ще издържиш.” След минута и половина се строполил на земята. Видеоклипът е отсечен. Ако всичко беше окей, тренерът нямаше да избяга и да се прибере в България. Нещастник, низък подкупник!”, е написал Любо Иванов в профила си след гибелта на Боби.

Родителите на умрелия в Албания български боксьор Борис Станчов - Александър и Симеонка, потеглят за град Шкодра, с цел да разпознават тялото му и да го приберат в България за заравяне, оповестиха самите те. Мъжът и дамата признаха, че са били в незнание, че той се е боксирал под непознато име. Двамата подозират, че гибелта не е от елементарен инфаркт, а е допустимо да е породена от лекарства.

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР