Предстоящото обновяване на софийския площад ''Александър Невски'' и в частност

...
Предстоящото обновяване на софийския площад ''Александър Невски'' и в частност
Коментари Харесай

Спаси София пред ФАКТИ: Защо отново ни обричат на грозотия?

Предстоящото възобновяване на софийския площад ''Александър Невски'' и в частност концепцията за замяна на гранитните павета към храм-паметника ''Св. Ал. Невски'' с бронзови плочки, провокираха остри реакции в интернет пространството от поданици на София. Проектът е предоставен на архитектурното бюро А.Д.А и ще коства на данъкоплатците 20 млн.лв. без Данък добавена стойност. Бюрото се управлява от арх. Иво Пантелеев и от ФАКТИ Ви припомняме, че същото архитектурно бюро беше ангажирано с ремонта на ул. ''Граф Игнатиев'' и водната стена на площад ''Гарибалди'' на същата улица. От ФАКТИ разговаряхме с представител на неправителствената гражданска организация ''Спаси София'' Гергин Борисов по отношение на задаващите се следващи ремонтни разтърсвания в София.

''Още преди няколко месеца от ''Спаси София'' повдигнахме въпроса за ремонта на пространството към храм-паметника ''Св. Ал. Невски''. Първоначалната информация беше, че паветата няма да се подменят и тогава зададохме въпроса, в случай че паветата няма да се подменят, за какво цената не е поправена? Защо продължава да е толкоз висока, в случай че нищо няма да се пипа по настилката? Второто, което питахме е за какво се резервира паркирането към храм-паметника ''Св. Ал. Невски'' и там ли е най-удачното място за паркинг? Третото, което попитахме е откакто към този момент знаем, че плановото решение на Пантелеев за ''Графа'' е грозно, за какво се продължава, за какво се прави опит за използване и на още едно място'', съобщи пред ФАКТИ Гергин Борисов от ''Спаси София''.

''Господин Пантелеев изрично отговори, че на който не му харесва, няма право да разяснява и той по този начин си бил решил. В последна сметка обаче това е пространство, което всички ще употребяваме. От Столична община, несъмнено, не получихме отговор. Въпросите на ''Спаси София'' към Столична община много постоянно остават без отговор'', сподели още Борисов пред ФАКТИ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР