Предстоящите предсрочни общи избори в Словакия ще се проведат в

...
Предстоящите предсрочни общи избори в Словакия ще се проведат в
Коментари Харесай

Словакия избира парламент на 30 септември

Предстоящите предварителни общи избори в Словакия ще се проведат в събота, 30 септември. Това публично разгласи в петък ръководителят на Народното събрание Борис Колар, представен от TASR.

Политическите партии могат да похарчат най-много 3 милиона евро за акцията си и са длъжни да имат транспарантна банкова сметка.

Предизборната акция завършва с мораториум, който е очакван да стартира 48 часа преди изборния ден.

Възможно е да се гласоподава и от чужбина по пощата.

Колар е уверен, че предварителните общи избори ще бъдат свободни , демократични и почтени, като отхвърли концепцията за евентуална операция на изборите. Въпросът за вероятно непозволено въздействие би трябвало да бъде разискван в Народното събрание идната сряда.
 Премиерът на Словакия подаде оставка
Премиерът на Словакия подаде оставка

Кабинетът му бе мощно разтърсен от оставките на няколко министри

По закон всеки словашки жител, който е навършил 18 години в деня на изборите, има право да гласоподава. 

Припомняме, че при започване на май министър председателят на Словакия Едуард Хегер подаде оставка. Той помоли президента да го освободи от отговорностите му, откакто оставките на министри отслабиха кабинета му, който служи като краткотраен преди изборите през септември. 

Управляващата коалиция загуби болшинството си през септември предходната година, когато либертарианската партия SaS се отдръпна и по-късно упрекна държавното управление, че не прави задоволително, с цел да помогне на хората с разноските за сила, които предходната година доближиха рекордни равнища в Европа.

Подобно на други европейски страни, Словакия даде на семействата и фирмите дотации, с цел да смекчи въздействието на високите разноски за сила и по-голямата инфлация.
 Поредна оставка в словашкото държавно управление удари ръководещите
Поредна оставка в словашкото държавно управление удари ръководещите

Все по-силен е натискът върху премиера да се отдръпна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР