Предстоящите кадрови промени в коалиционния кабинет трябва задължително да включват

...
Предстоящите кадрови промени в коалиционния кабинет трябва задължително да включват
Коментари Харесай

Сдружение „Зограф“: Ремонтът на кабинета трябва задължително да включва и смяна ва ръководството в културното министерство

" Предстоящите кадрови промени в съдружния кабинет би трябвало наложително да включват и осъществяване на радикална смяна в управлението на Министерство на културата. Това се постанова поради демонстрираната тотална некомпетентност от господин Атанас Атанасов от началото на пребиваването му в постройката на столичния бул. „ Стамболийски “17, както и заради очевидната липса на качества за осъществяване на служебните му отговорности като министър на културата ", безапелационни са от съдружие „ Зограф “. Според специалистите на сдружението равносметката за първите 6 месеца на културния министър Атанасов е повече от отчайваща и смущаваща. " Неслучайно и самият той се осмели да направи единствено една-единствена конференция във ведомството си, откогато заема тази висока управническа позиция, след което трайно се укри и изолира от медиите, страхувайки се от техните въпроси. Краткият мандат на министър Атанасов ще се запомни в действителност най-много с подкрепената от Национален фонд „ Култура “ с държавно финансиране в размер на 10 000 лв. скандална галерия „ Другите българки “, осмиваща творчество на огромния наш художник Владимир Димитров – Майстора ", акцентират от съдружие „ Зограф “. Нещо повече, от сдружението акцентират, че министър Атанас Атанасов в качеството си на ръководител на Управителния съвет на НФ „ Култура “ нее подхванал безусловно нищо, с цел да прекрати финансирането с обществени средства на " тази подигравка с картините и с делото на Майстора посредством представянето му “ от транссексуални модели.

Неправителствената организация акцентира, че измежду гафовете на министър Атанасов, който постоянно се показва като " просто Наско ", е и този с бюджета на Министерството на културата, който освен не е повишен, само че е намалял, защото е орязан с 1,4 млн. лв. за да се вършат икономии, за което се разбра на едно от последните съвещания на парламентарната Комисия по културата и медиите.

" Въпреки галопиращата инфлация, министър Атанасов и до през днешния ден не е подхванал каквито и да е дейности, които да доведат до обезпечаване на почтени хонорари за артистите в държавните театри, както и до обективна индексация на мизерните заплати на експертите, работещи в библиотеките и читалищата. В листата с гафовете на министър Атанасов е и признанието му пред парламентарната Комисия по културата и медиите, че в културното министерство се е изгубила някъде цялата документи за паметника на Съветската войска, включително и документите по отношение на чия благосъстоятелност е той ", допълват от „ Зограф “. Припомня се и фактът, че на въпросното съвещание на Комисията по културата господин Атанасов си е признал още, че заради „ административен безпорядък “ по етажите в Министерство на културата и до през днешния ден не престават да се губят входирани писма и преписки, в които се сигнализира за съществени проблеми.

" Шестте месеца на министър
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР