Предстоящите избори ще бъдат най-непредсказуемите, но БСП ще има един

...
Предстоящите избори ще бъдат най-непредсказуемите, но БСП ще има един
Коментари Харесай

Атанас Зафиров, БСП: Националния интерес на България

Предстоящите избори ще бъдат най-непредсказуемите, само че Българска социалистическа партия ще има един доста добър резултат. Ще продължим да бъдем сериозен фактор и в идващото ръководство на страната. Надявам се, че постигнатото с наше присъединяване в ръководството ще бъде оценено от българските жители. 
Най-добър разговор имаме с партиите, с които участвахме в последното ръководство. Не бихме взели участие в общо ръководство с ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като ние от дълги години водим поредна борба с този модел на задкулисие. Но преди да вземем решение в каква коалиция ще влезем, ние ще се допитаме до нашите членове и симпатизанти. 
Една от най-големите незнайни на тези избори е какъв брой партии ще влязат в Народното събрание. „ ИТН “ са партията, която неодобрява предходното държавно управление и по този метод е обслужи ползите на статуквото. Така че диалози с тях няма да бъдат водени. 
Хората през днешния ден се интересуват най-вече от икономическата неустановеност, неравенствата и увеличаващите се цени на енергоносители и артикули от първа нужда. Затова ние от Българска социалистическа партия сме изготвили и разписали ясна стратегия за първите 100 дни от ръководството по повод помощта за семействата, таван на цените на газ, парно,ток и вода. 
Една от ограниченията за оправянето с инфлацията е повишение на приходите и увеличение на потреблението. Но това не трябва да бъде изолирано. За сполучлива битка с неравенствата и мизерията е нужна мощна работеща стопанска система и по тази причина ние считаме, че ограниченията и тласъците за бизнеса би трябвало да продължат. В това число и въвеждане на таван на цените за енергоносители за бизнеса, което би им разрешило да възнамеряват и да запазят работните места. Не желаеме хората да останат без работа през този тежък интервал. 
Нужно е също образованието и опазването на здравето  да са безвъзмездни и налични за българските жители. Затова предвиждаме безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години, както и безвъзмездни учебници до 12 клас. 
Напоследък доста се преекспонира външнополитическата тематика и безусловно се използва с предизборна цел. Важно е след изборите всички парламентарно-представени сили да изработят обща национална позиция по спора в Украйна, която да отразява българския народен интерес. 
Диалогът би трябвало да бъде съвместен и България би трябвало да се опита да посредничи за спокойно решение на спора в Украйна. Необходимо е да се приказва за мир и деескалация, а не да се дрънкат оръжия. От глобите и прибързаните дейности страдат елементарните хора и сега негативите несъмнено ги понасят българските жители. Българска социалистическа партия като партия на мира упорства за спокойно решение на този спор и страната ни по никакъв метод не би трябвало да бъде въвличана в него. 
Колкото до проблемите с доставките на газ, би трябвало да спре тази политика напук. Европейските страни откриха метод да се оправят с настояванията на " Газпром " и си осигуриха енергийните доставки. Така че за стабилността на енергетиката би трябвало да се търси същинска диверсификация на енергийните източници, което значи договаряния с всички снабдители, в това число и " Газпром ". Имаме недостиг от близо 1 милиарда куб. метра газ и този въпрос ще бъде решен от постоянното държавно управление. Като създадем цялостна проверка на активността на служебния кабинет в региона на енергетиката, ще стане ясно кой не си е вдигал телефона и е изправил страната пред неизбежна рецесия. Виновните ще понесат отговорност, тъй като това го изисква освен закона, само че и морала. Справедливостта би трябвало да бъде възобновена и страната би трябвало да се ръководи по този начин, че да подхожда на българския народен интерес.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР