Предстоящата година ще бъде много трудна за фискалната политика -

...
Предстоящата година ще бъде много трудна за фискалната политика -
Коментари Харесай

МВФ предупреди за трудна година с много предизвикателства

Предстоящата година ще бъде доста сложна за фискалната политика - изключително за страните, които организират избори . Това аяви шефът на МВФ Кристалина Георгиева пред AFP.

Тя направи изказването , преди да замине за Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

" Това ще бъде доста сложна година, тъй като фискалната политика би трябвало да възвърне буферите и да се оправи с дълга, насъбран в доста страни, каза  Георгиева. Около 80 страни ще имат избори и знаем какво се случва с натиска върху разноските по време на изборните цикли ", продължи тя.

Милиарди хора в десетки страни по света би трябвало да отидат до урните тази година, от Индия до Съединените щати, оказвайки напън върху държавните управления или да усилят разноските, или да понижат налозите, с цел да завоюват социална поддръжка.

МВФ би трябвало да разгласява обновени стопански прогнози по-късно този месец, които ще покажат, че международната стопанска система като цяло е " на път " да извърши предходните си прогнози, съгласно Георгиева. Глобалната стопанска система е " подготвена за меко кацане ", сподели тя и добави:

" Паричната политика прави добра работа, инфлацията понижава, само че работата не е изцяло свършена. " ака че сме в това най-трудно място да не се отпускаме прекомерно бързо или прекомерно постепенно ", сподели тя.

В Съединени американски щати Федералният запас неотдавна задържа лихвените проценти на 22-годишен връх и направи три понижения на лихвените проценти тази година, до момента в който Европейската централна банка също спря повишението на лихвените проценти. Тези стъпки накараха търговците да станат по-оптимистични по отношение на опцията за разхлабване на паричната политика през идващите месеци, което може да подейства за стимулиране на икономическия напредък.
 МВФ и Световната банка напредват с промените, само че са безсилни пред споровете
МВФ и Световната банка напредват с промените, само че са безсилни пред споровете

Конфликтът сред Израел и " Хамас " остава слон в стаята

Загрижеността на МВФ, сподели Георгиева, е, че държавните управления по света харчат доста тази година и подкопават напредъка , реализиран в битката с високата инфлация.

" Ако паричната политика се затегне и фискалната политика се разшири, въпреки целта за понижаване на инфлацията, може да сме за по-дълго пътешестване ", добави тя.

Изкуственият разсъдък (ИИ) се чака да засегне близо 40% от всички работни места , съгласно нов разбор на МВФ. Георгиева сподели, че в множеството сюжети ИИ евентуално ще утежни общото неравноправие, а  политиците би трябвало да извърнат внимание на тревожната наклонност.

" Изключително значимо е страните да основат цялостни мрежи за обществена сигурност и да предложат стратегии за преквалификация на уязвимите служащи, сподели Георгиева. По този метод можем да създадем прехода по-приобщаващ, защитавайки поминъка и ограничавайки неравенството. "
 Microsoft: Изкуственият разсъдък не е екзистенциален риск за човечеството, само че...
Microsoft: Изкуственият разсъдък не е екзистенциален риск за човечеството, само че...

Имаме потребност от защитни спирачки, които подсигуряват, че AI няма да излезе отвън надзор

Технологията е изправена пред засилено контролиране в целия свят. Миналия месец представители на Европейския съюз реализираха предварителна договорка по отношение на първите в света всеобхватни закони за контролиране. Европейският парламент ще гласоподава предложенията за Закона за ИИ при започване на тази година , само че каквото и да е законодателство няма да влезе в действие минимум до 2025 година Съединени американски щати, Обединеното кралство и Китай към момента не са разгласили свои лични насоки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР