Предстои провеждането на кварталното допитване по въпросите, касаещи транспортната система

...
Предстои провеждането на кварталното допитване по въпросите, касаещи транспортната система
Коментари Харесай

СО-район Студентски провежда анкета за новата транспортна схема в квартал Мусагеница

Предстои провеждането на кварталното допитване по въпросите, касаещи транспортната система на кв. " Мусагеница ". Това оповестиха от СО-район " Студентски ".

Целта е да се види мнението на всички живущи по отношение на оферти абстрактен план за нова транспортна скица на квартала с отделяне тук-там за паркиране и предложение за въвеждане на зона за платено почасово паркиране " Зелена зона ".

СО-район " Студентски " кани жителите да дадат своя глас в идната анкета, съдържаща 2 въпроса:
Подкрепяте ли предлагането за въвеждане на " Зелена зона " за почасово платено паркиране в кв. " Мусагеница "? Подкрепяте ли построяването на многоетажни публични паркинги на общински парцели наоколо до метростанция " Г. М. Димитров "?
В анкетата може да взе участие всеки адресно регистриран гражданин на кв. " Мусагеница ", навършил 18 години към началната дата на провеждането й. Окончателното решение за дати за осъществяване ще се вземе на 21 юли т. година по време на заключителната част от публичното разискване. В тази последна среща от процедурата ще бъдат показани измененията в идейния план, препоръчани от жителите по време на предварителните представяния на плана.

СО-район " Студентски " предлага начална дата на допитването 15 септември 2022 година и последна 30 септември 2022 година Времето и мястото на осъществяване на анкетата са читалище " Елин Пелин ", кв. " Мусагеница ", всеки работен ден от 08.00 до 10.00 ч. и от 17.00 до 19.00 ч. В сегашния миг пълнолетните поданици с адресна регистрация в квартала са почти 9000 души.

Урната, в която участниците в анкетата ще подават своите гласове, ще бъде сложена на посоченото място след запечатването й от доброволци, декларирали предпочитание по време на заключителната част от публичното разискване. Гражданите ще образуват анкетна комисия, която ще има уговорката да организира публичното допитване и да показа резултата от него.

Адресно записаните след началото на акцията и искащи да вземат участие в анкетата следва да декларират своето предпочитание с уверение за адресна регистрация, издадено от регион " Студентски ", до момента в който чакат издаване на новите си документи за идентичност.

Всеки участник ще получи анкетна карта с горните 2 въпроса, на която да огради определеният отговор - " ДА " или " НЕ ". Анкетните карти ще бъдат направени от регион " Студентски " и ще съдържат нужните отбрани за меродавност на получените резултати. Всеки взел присъединяване в допитването следва да постави подписа си в направените описи.

Анкетната комисия следва да провежда наряди за провеждането на анкетата. Отварянето на урната, преброяването на бюлетините и оповестяването на резултата ще се извършат от комисията.

При липса на гражданска интензивност и доброволци за осъществяване на анкетата, същата ще бъде проведена и извършена от администрацията на регион " Студентски " в административната постройка на региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР