Предстои президентът Румен Радев да обяви на коя политическа сила

...
Предстои президентът Румен Радев да обяви на коя политическа сила
Коментари Харесай

Политическият пъзел: Умерен оптимизъм за третия мандат


Предстои президентът Румен Радев да разгласи на коя политическа мощ . Три са очертаващите се обединения – Българска социалистическа партия, „ Демократична България “ или „ Български напредък “.

„ Нашето предпочитание беше „ Да, България “. Това са евроатлантическите болшинства. „ Български възхода “ също има присъединяване във всичките ни гласувания. Българска социалистическа партия – нито едно от тези неща не гласоподава. Ще изчакаме да забележим на кого ще се даде мандатът “. Това разяснява ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Председателят на най-малката парламентарна мощ „ Български напредък “ Стефан Янев е оптимист за съставянето на държавно управление с третия мандат, съобщи той пред bTV.

Според него всяка групировка има опция стига да води вярно диалозите за образуване на кабинет и действително да търси поддръжка от останалите партии.

По думите му политическите сили в Народното събрание към този момент вървят по пътя на разговора. „ Много е мъчно да се приказва в проценти, само че да кажем, че към 50% има някакъв късмет “, уточни Стефан Янев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР